FOTOGALÉRIA: Dom umenia Bibiana pripravil pre deti dve úchvatné výstavy

Medzinárodný dom umenia pre deti Bibiana otvoril dve nové výstavy.0( FOTO TASR - Dano Veselský)

Medzinárodný dom umenia pre deti Bibiana otvoril dve nové výstavy. Interaktívny zážitok pre celú rodinu prináša výstava inšpirovaná románom Julesa Verna Cesta okolo sveta, Ako oživujeme drevo je výstava, na ktorej sa návštevníci môžu zoznámiť s bábkami a marionetami od manželov Pilátovcov.

Výstava Cesta okolo sveta spája svetelnú zážitkovú expozíciu s prvkami únikových a stopovacích hier. Ide o kolektívne dielo kreatívneho centra DEPO2015 z Plzne, s ktorým BIBIANA úspešne spolupracuje už tretíkrát. Partnerom výstavy je aj organizácia UNICEF, ktorá prispieva k obohateniu programu o globálne témy.

Výstava Ako oživujeme drevo ponúka pohľad do originálnej tvorby manželov Pilátovcov a predstavuje najzaujímavejšie kúsky v podobe drevených bábok, marionet a rekvizít, vyrobených s remeselnou zručnosťou a láskou. Návštevníci budú mať možnosť vidieť detailnú prácu a kreativitu, ktorá stojí za každou bábkou a predstavením.

Galéria

 

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie