Počet chorých ľudí narastá. V TÝCHTO krajoch je chorobnosť najvyššia

Na snímke testovanie domácim antigénovým samotestom na ochorenie Covid-19. Zdroj: FOTO TASR/Radovan Stoklasa, DPA

Počet chorých ľudí naďalej stúpa. V 41. kalendárnom týždni oproti predchádzajúcemu týždňu stúpla chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) o 0,3 percenta. Chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO) takisto stúpla, a to o 5,4 percenta. Informuje o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Počas týždňa epidemiológovia zaznamenali 50.484 prípadov ARO. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Bratislavskom, najnižšiu v Trenčianskom kraji. Ochorenia sa vyskytli najčastejšie vo vekovej skupine detí do piatich rokov. „Priebeh ochorení bol komplikovaný u 1634 osôb, čo predstavuje 3,3 percenta zo všetkých ARO,“ priblížil úrad.

Ako chrípku a CHPO v 41. kalendárnom týždni nahlásili 5448 ochorení. Predstavuje to 10,8 percenta z celkového počtu hlásených ARO. Najvyššia chorobnosť bola v Nitrianskom, najnižšia v Bratislavskom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na CHPO bola vo vekovej skupine do piatich rokov.

V spomínanom období nahlásilo prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu 15 materských škôl a päť základných škôl. Úrad v týždni zaznamenal aj jeden prípad ťažkého akútneho respiračného ochorenia z Bratislavského kraja. Tiež bolo spracovaných 736 nových prípadov ochorenia COVID-19.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie