Vo Vysokých Tatrách bojovali o život 17-ročného turistu. Mladík kolaboval pred bratom

Snímky zo zásahu horských záchranárov vo Vysokých Tatrách. Zdroj: REPROFOTO HSZ

Z prechádzky sa stal boj o život. Horskí záchranári zasahovali v sobotu (12.10.) večer vo Vysokých Tatrách. Prišli tam na pomoc 17-ročnému turistovi z Česka, ktorý pociťoval nevoľnosť. Na túru sa vybral spolu so svojim bratom, ktorý ho zachránil pohotovým konaním. Informuje o tom Horská záchranná služba na svojej webovej stránke.

V sobotu vo večerných hodinách sa s Horskou záchrannou službou (HZS) spojil prostredníctvom tiesňovej linky 112 český turista, ktorý žiadal o pomoc pre svojho 17-ročného brata. Dvojica sa vybrala na prechod od Zamkovského chaty cez Priečne sedlo, Zbojnícku chatu, sedlo Prielom ku Sliezskemu domu.

Mladík kolaboval pred bratom

Ďalej chceli pokračovať po Tatranskej magistrále cez Sedlo pod Ostrvou, až na Popradské pleso. Tam sa im už však doraziť nepodarilo. „Mladší z dvojice začal v miestach pod Končistou pociťovať nevoľnosti spojené s únavou a vyčerpaním,“ priblížili záchranári.

Bol podchladený a postupne začal kolabovať. Brat mu poskytol prvú pomoc a zavolal záchranárov. „Po ich príchode bol pacient vyšetrený, boli mu zmerané vitálne funkcie. V stabilizovanom stave bol transportovaný ku príjazdovej ceste na Sliezsky dom a následne do Starého Smokovca, kde bol odovzdaný privolanej posádke RZP,“ dodali na záver.

Video zo zásahu horských záchranárov vo Vysokých Tatrách. Zdroj: HSZ

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie