Nový týždeň prinesie typicky jesenné počasie. Takéto teploty nás čakajú

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/Jaroslav Novák, Lukáš Grinaj

Za sebou máme ďalší upršaný a sychravý jesenný víkend. Po týchto dňoch si dnes (14. októbra) užijeme viac slnka. Začiatok nového pracovného týždňa sa bude niesť v znamení príjemných teplôt. 

Počas víkendu sme zaznamenali ochladenie, dážď aj silný vietor. Toto všetko priniesol studený front, ktorý mnohí využili na púšťanie šarkanov. V pondelok (14. októbra) sa počasie zmení a nad naším územím očakávame tlakovú výš. Príjemné jesenné počasie zaznamenáme len počas dnešného dňa a už popoludní začne opäť pribúdať oblačnosť.

Portál imeteo.sk informuje o tom, že dnes zaznamenáme prevažne jasnú až polojasnú oblohu. Ráno sa vyskytnú lokálne hmly i nízka oblačnosť, no postupne by sa malo vyčasiť. Neskôr začne pribúdať i oblačnosť, ktorá bude prúdiť od západu. Prvý deň nového pracovného týždňa sa bude niesť v znamení príjemných jesenných teplôt a maximálna denná teplota vystúpi na 12 až 17 stupňov Celzia. Chladnejšie bude pod Tatrami, kde sa očakáva okolo 10 stupňov Celzia. Cez deň sa zrážky nevyskytnú, napriek tomu však popoludní začne oblačnosť od západu pribúdať.

Aký bude tento týždeň?

Ďalší pracovný týždeň sa bude niesť v znamení premenlivého jesenného počasia. Čakajú na nás zamračené dni so zrážkami, ktoré sa vystriedajú s teplými jesennými dňami. Teploty budú na toto ročné obdobie optimálne. Vyskytnú sa i slabé mrazy, ktoré sú však na túto dobu normálne. Počasie tento týždeň bude priať jesenným prechádzkam, ale aj hubárom.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie