Historický moment pre MMA: Ako Oktagon prekonal UFC? Zápas o „Kráľa Nemecka“ pred rekordným publikom

Zdroj: Reprofoto video/ta3.com

Československá organizácia Oktagon MMA dosiahla historický míľnik počas svojho turnaja Oktagon 62, ktorý sa konal 12. októbra 2024 na štadióne Deutsche Bank Park vo Frankfurte. S rekordným počtom 60 000 divákov prekonal Oktagon svetový rekord v návštevnosti MMA podujatí, čím prekonal aj UFC 243 z roku 2019, kde sa v Melbourne zišlo 57 127 fanúšikov. Tento obrovský úspech je nielen potvrdením rastúcej popularity MMA v Európe, ale aj jasným signálom, že Oktagon sa stáva dôležitým hráčom na globálnej scéne bojových športov. Píše o tom ta3.com. 

Oktagon 62 bol vypredaný ešte predtým, ako boli zverejnené všetky zápasy na hlavnej karte. Organizátori dokázali predať 60 000 lístkov, čo z neho robí najväčšie MMA podujatie v Európe a jedno z najväčších v histórii. Pre porovnanie, najväčšie MMA podujatie v USA, UFC 243, prilákalo 57 127 fanúšikov na súboj Israela Adesanyu a Roberta Whittakera v Melbourne. Oktagon sa týmto úspechom zapísal do histórie a ukázal, že európski fanúšikovia sú rovnako nadšení pre MMA ako ich kolegovia z USA či Japonska​.

Ako píše aj lowkickmma.com, hlavným ťahákom večera bol súboj medzi domácimi favoritmi Christianom Eckerlinom a Christianom Jungwirthom. Títo dvaja nemeckí zápasníci bojovali o titul „Kráľa Nemecka“, čo pridalo duelu ešte väčší význam pre miestnych fanúšikov. Eckerlin, pôvodom z Frankfurtu, mal výhodu domáceho prostredia, no Jungwirth, ktorý priniesol tisícky fanúšikov zo Stuttgartu, bol silným protivníkom. Tento súboj prilákal obrovské množstvo pozornosti nielen v Nemecku, ale aj v celej Európe​.

Obhajoba titulu v strednej váhe

Patrik Kincl, ktorý je považovaný za jedného z najlepších bojovníkov Oktagonu, obhajoval svoj titul v strednej váhe proti nebezpečnému Kerimovi Engizekovi. Engizek, známy svojou údernou silou a desaťročnou neporaziteľnosťou, bol pre Kincla najťažším súperom. Patrik Kincl však ukázal, prečo je považovaný za elitného bojovníka a vstúpil do ringu s jasným cieľom udržať svoj pás. Súboj bol napätý od začiatku do konca, pričom fanúšikovia v Deutsche Bank Parku boli svedkami jedného z najlepších zápasov v strednej váhe​.

Titulový zápas v slamovej váhe

Podľa portálu The Sporting News, ďalší z vrcholov večera bol titulový zápas v slamovej váhe medzi Katharinou Dalisda a Mallory Martin. Dalisda, ktorá už raz porazila Martin v roku 2022, vstúpila do tohto súboja s cieľom obhájiť svoj titul. Mallory Martin však po prehre výrazne zlepšila svoje schopnosti a vyhrala dva zápasy za sebou, čo ju pripravilo na revanš. Tento zápas mal veľký význam nielen pre ženy v MMA, ale aj pre celkový vývoj tohto športu v Európe, kde ženské MMA získava čoraz väčšiu popularitu​.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie