Nelegálne tuningové zrazy v Bratislave: Polícia rozdala stovky pokút

Zdroj: Reprofoto Facebook video/Polícia SR - Bratislavský kraj

Sobotný večer 12. októbra priniesol policajným zložkám v Bratislave veľa práce, keď sa museli vysporiadať s viacerými nelegálnymi tuningovými zrazmi, ktoré narúšali bezpečnosť cestnej premávky. Podľa informácií, ktoré poskytol krajský policajný hovorca Michal Szeiff, policajné hliadky zasahovali na viacerých miestach, kde sa konali tieto akcie, a riešili nielen porušenia pravidiel cestnej premávky, ale aj hluk a iné problémy spôsobené účastníkmi. Píše o tom agentúra TASR. 

Prvá správa o nelegálnom tuningovom zraze prišla od občanov, ktorí nahlásili, že sa podzemná garáž obchodného centra na Pribinovej ulici zaplnila desiatkami upravených áut. Polícia okamžite vyslala hliadku na miesto, kde zistila viacero porušení predpisov o bezpečnosti a plynulosti premávky. Na základe kontrolných opatrení účastníci zrazu opustili lokalitu, avšak to neznamenalo koniec ich nočnej aktivity.

Približne o hodinu neskôr polícia dostala ďalšiu informáciu, tentoraz o zraze pred obchodným centrom na Ivanskej ceste. Tentokrát sa na mieste nachádzalo oveľa viac vozidiel, pričom niektoré z nich boli nelegálne upravené. Hluk a narušenie plynulosti cestnej premávky si opäť vyžiadali zásah polície, ktorá vykonala bezpečnostné opatrenia. Napriek tomu, že účastníci zrazu na chvíľu prestali, presunuli sa ďalej.

Poslednou lokalitou, kde sa tuningoví nadšenci zoskupili, bolo parkovisko obchodného centra so záhradným tovarom v blízkosti letiska. Tu sa zhromaždilo viac ako tisíc áut, čo situáciu ešte viac komplikovalo. Hoci polícia zasahovala aj tu, počet účastníkov výrazne prevýšil očakávania. Výsledkom bola séria pokút a ďalších opatrení, ktoré mali za cieľ obnoviť poriadok na cestách.

Podľa ta3.com, polícia počas nočnej akcie udelila až 78 pokút za rôzne priestupky v cestnej premávke. Navyše, 19 vodičom bolo odobraté osvedčenie o evidencii vozidla, čo znamená, že ich autá neboli spôsobilé na ďalšiu jazdu. V 11 prípadoch polícia zadržala evidenčné tabuľky a v jednom prípade dokonca vodičský preukaz.

„Na základe získaných audiovizuálnych záznamov bude zároveň prebiehať ďalšie objasňovanie priestupkov na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke,“ uviedol Michal Szeiff.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie