Odborníci radia triky, ktoré udržia srdce silné a zdravé. Smejte sa, spievajte, ale aj pleťte

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik

Odborníci sa podelili s trikmi, ako si udržať vaše srdce zdravé. Nemusíte robiť žiadne náročné procedúry, mnohé viete vykonať v pohodlí vášho domova.

Nový výskum odhaľuje pozoruhodné výsledky, ako si skvelými trikmi udržať zdravé a silné srdce. Odborníci objasnili niektoré zo zvláštnych trikov, ktoré po dočítaní článku rozhodne vyskúšajte.

Pokiaľ ide o starostlivosť o srdce, nič neprekoná zdravú výživu, elimináciu stresu a pravidelné cvičenie. Nový výskum však prináša niekoľko pozoruhodnejších spôsobov, ako udržať váš motor tela pekne pokope.

1. Pletenie

Možno nepatrí medzi najaktívnejšie koníčky, ale pletenie alebo háčkovanie môže pomôcť udržať kardiovaskulárne ochorenia na uzde, informuje Express.

„Pletenie má niekoľko výhod pre kardiovaskulárnu pohodu. Vyžaduje si to sústredenie a rytmické pohyby rúk, čo vedie k upokojujúcemu účinku, ktorý môže znížiť stres a znížiť vašu srdcovú frekvenciu a krvný tlak,“ vysvetľuje praktický lekár Suhail Hussain.

„Meditatívna povaha pletenia podporuje relaxáciu a spúšťa uvoľňovanie endorfínov, ktoré prispievajú k celkovému pocitu pohody. Okrem toho môže pletenie pomôcť zvládnuť úzkosť a zlepšiť duševné zdravie, čo nepriamo prospieva srdcu.“

2. Prevetrajte sa

Nič nerozbúcha srdce tak, ako beh po chodníkoch alebo jazda na bicykli. Mnohí si neuvedomujú výhody, že ak si dáte poriadny strečing, vaše srdce sa vzpruží.

„Podľa výskumu strečing zlepšuje krvný obeh v celom tele, čím znižuje rýchlosť, ktorou musí srdce biť, aby pumpovalo krv na okysličenie orgánov a tkanív,“ vysvetľuje vrchná farmaceutka Carolina Goncalvesová. „Výsledné zníženie krvného tlaku môže výrazne zlepšiť zdravie srdca a podporiť relaxáciu.“

3. Nie je ohováranie ako ohováranie

Ohováranie sa vždy považovalo za negatívnu činnosť, ale dobré „ohováranie“ má neočakávané výhody, pokiaľ ide o zdravie vášho srdca.

„Séria štúdií zistila, že vaše srdce bije rýchlejšie, keď spozorujete alebo si uvedomíte niečo zlé,“ hovorí doktorka Deborah Lee. „Ale keď túto informáciu postúpite niekomu inému, srdcová frekvencia sa opäť spomalí. Zdieľaním správ sa cítime lepšie, takže by sme sa nemali cítiť tak zle z ohovárania.“

4. Zaspievajte si

Ukazuje sa, že spievanie našich obľúbených melódií prináša viac než len zdvihnutie nálady. „Spev je činnosť prospešná pre srdce, ktorá ponúka rôzne výhody pre kardiovaskulárnu pohodu,“ hovorí Dr. Hussain.

„Zapojenie sa do spevu precvičuje svaly zapojené do dýchania a podporuje lepšiu kapacitu pľúc, čím sa zlepšuje prísun kyslíka do tela. Tento aeróbny aspekt spevu môže prispieť k zlepšeniu kardiovaskulárnej kondície. Okrem toho spev často zahŕňa hlboké, kontrolované dýchanie, ktoré môže pomôcť znížiť hladinu stresu a znížiť produkciu stresových hormónov.“

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie