Patová situácia v nemocnici v Galante: Urýchlene museli zatvoriť lôžkovú časť na detskom oddelení

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj, Michal Svítok

Dlhodobý nedostatok zdravotných sestier si vyžiadal svoju daň. V nemocnici na západnom Slovensku musia riešiť akútnu situáciu, ktorá vyústila do zatvorenia lôžkovej časti na detskom oddelení. Rodičia sú v prípade núdze nútení cestovať desiatky kilometrov do iných nemocníc.

V galantskej nemocnici riešia krízovú situáciu. Náhle museli zatvoriť lôžkovú časť na detskom oddelení, čo bude trvať ešte niekoľko dní.

Zatvorenie detského oddelenia, ako aj príjmovej ambulancie, je z dôvodu výpadku viacerých zdravotných sestier, informujú tvnoviny.sk.

Ako povedal hovorca nemocnice Tomáš Kráľ, väčšina z nich dostala covid, dôsledkom čoho nedokázali vyskladať služby tak, aby bola zabezpečená plynulá prevádzka oddelenia.

​Hospitalizovaných pacientov museli transportovať do okolitých nemocníc v Dunajskej Strede, Trnave či Bratislave. Oddelenie má byť zatvorené 10 dní, do 20. októbra.

Pokiaľ sa vaše dieťa ocitne v situácii, že bude potrebovať neodkladnú zdravotnú starostlivosť, rodičia sa musia vydať do nemocníc v spomínaných mestách.

„My sme zo Šale, budeme musieť chodiť do Trnavy. Čistá katastrofa to teraz bude,“ hovorí jeden z rozhorčených rodičov. Druhý dodáva, že zamestnanci by mali mať za seba náhradu, ale problémom je dlhodobý nedostatok zdravotných sestier. „Ale to je problém zdravotníctva všeobecne, bohužiaľ.“

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie