fbpx

Krkavčí rodičia: Svoje bábätko nechali obžierať potkanmi!

Vľavo na snímke obvinení rodičia, vpravo dom hrôzy. Zdroj: Vanderburgh County Jail; Google Maps

Šokujúci prípad zanedbania starostlivosti o dieťa v USA otriasol verejnosťou. Rodičia nechali svoje šesťmesačné bábätko v zanedbanom a znečistenom dome, kde ho potkany takmer zožrali zaživa.

Vďaka urgentnej krvnej transfúzii dieťa prežilo, avšak zostalo trvale znetvorené. Keď dorazili záchranári, niekoľko prstov na jeho ruke už bolo ohlodaných až na kosť. Potkany sa nachádzali dokonca aj v detskej postieľke, píšu topky.sk.

Súd v štáte Indiana odsúdil otca, Davida S. (32), na 16 rokov väzenia, čo je maximálny možný trest. Matka, Angel S. (29), sa už priznala k vine a na jej súdny verdikt sa čaká koncom mesiaca.

Rodina, ktorá žila v hrozných podmienkach v meste Evansville, spolu s piatimi deťmi obývala dom plný nečistoty a odpadkov, ktoré prilákali potkany. Tie sa dostali všade, vrátane postieľky, a zaútočili na malého chlapca, obhrýzajúc mu tvár, ruky a nohy. Podľa prokurátora bola najvážnejšie poranená jeho pravá ruka, kde chýbalo mäso na všetkých prstoch a kosti boli odhalené.

Na telách ostatných detí sa našli tiež stopy po potkaních uhryznutiach. Otec zavolal na tiesňovú linku, keď našiel dieťa v kaluži krvi. Dieťa bolo letecky prevezené do nemocnice, kde sa ho podarilo zachrániť. Lekári napočítali viac než 50 uhryznutí a museli amputovať niekoľko prstov.

Krik a plač dieťaťa zrejme nikto nepočul, pričom aj 25-ročná príbuzná, ktorá v dome bývala a nezasiahla, dostala podmienečný trest. Tento prípad zároveň poukazuje na vážne zlyhanie amerických úradov. Len štyri dni predtým rodinu navštívila sociálna pracovníčka, ktorá si všimla pohryznutia na nohách troch detí, no ďalšie kroky nepodnikla. Všetky deti teraz žijú v náhradných rodinách.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie