fbpx

DESIVÁ predpoveď v televízii: Taký silný vietor a vysoké teploty ste ešte nezažili!

Ilustračné foto Zdroj: Unsplash; Pexels

Predpoveď počasia, ktorú vo štvrtok dostali obyvatelia Británie, im zostane ešte dlho v pamäti. Bola zverejnená výstraha pred ničivým hurikánom v niekoľkých veľkých mestách a zároveň pred mimoriadne vysokými nočnými teplotami, píšu topky.sk.

Pre obyvateľov Nottinghamu a škótskeho Edinburghu predpoveď uvádzala, že vietor dosiahne neuveriteľných 27 755 kilometrov za hodinu, čo je mnohonásobne viac, než akýkoľvek známy hurikán. Zároveň teploty v Nottinghame mali vystúpiť až na 404 stupňov Celzia. Tieto čísla vydesili množstvo ľudí, ktorí si mysleli, že budú musieť evakuovať svoje domovy.

Ako sa však neskôr ukázalo, šlo len o technickú chybu. BBC vo svojej oficiálnej správe oznámila: „Máme problém s niekoľkými údajmi od nášho poskytovateľa predpovede počasia, čo spôsobilo zobrazenie nesprávnych hodnôt na našej aplikácii BBC Weather a webových stránkach. Najmä ide o chyby v meraní rýchlosti vetra a teplôt. Vieme, že o počasie je dnes obrovský záujem, a veľmi nás to mrzí. Usilovne pracujeme na náprave.“

Moderátor BBC Matt Taylor tiež vysvetlil, že hurikán Milton nezasiahne Britániu a že nejde o nič, čoho by sa mali ľudia obávať. Dodal, že problém spočíval v dátovej chybe medzi dodávateľom, aplikáciou a webstránkami. Pôvodná predpoveď tvrdila, že hurikán zasiahne Edinburgh a Londýn, pričom mal dosiahnuť rýchlosť vetra 21 739 km/h. V skutočnosti má však v škótskom Aberdeene fúkať vietor s maximálnou rýchlosťou 48,3 km/h. Hoci sa zvyšky hurikánu Milton môžu objaviť v Atlantickom oceáne, nebudú mať žiadny vplyv na počasie v Európe a na Britských ostrovoch.


Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie