fbpx

Košické oceliarne pohltil požiar. Evakuovali 17 zamestnancov, škodu odhadli na 180-tisíc eur

Ilustračná fotografia. Zdroj: FOTO TASR/Pavol Zachar, František Iván

V Košiciach vo štvrtok (10. októbra) vypukol požiar. Údajne išlo o oheň, ktorý vznikol na prevádzke oceliarní. Evakuovať museli všetkých zamestnancov. Na mieste sa nikto nezranil. Predbežnú škodu odhadujú na 180-tisíc eur. Polícia vo veci začala trestné stíhanie.

Počas včerajšieho dňa v košickom závode spoločnosti U. S. Steel horelo. Zasahovali tam desiatky hasičov. Požiar bol ohlásený na operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach vo štvrtok krátko po 15:30 hodine, informuje o tom portál denníku Korzár.sk.

Zamestnancov evakuovali, nikto sa nezranil

„Na mieste udalosti zasahovali dvaja príslušníci Hasičského a záchranného zboru s jedným kusom hasičskej techniky. Asistovali zamestnancom závodného hasičského útvoru spoločnosti U. S. Steel Košice, pri požiari v objekte spoločnosti. Na mieste udalosti nedošlo k zraneniu ani usmrteniu osôb. Na miesto udalosti sa dostavil zisťovateľ príčin vzniku požiaru. Príčina vzniku požiaru je v súčasnosti v štádiu zisťovania,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

Vznik požiaru potvrdila aj polícia potvrdila. Po príchode policajtov na miesto už požiar hasili hasiči oceliarskej spoločnosti.

„V stredu 10. októbra popoludní došlo v jednej z výrobných hál spoločnosti v košickej mestskej časti Šaca k požiaru. Po príchode policajtov na miesto už požiar hasili hasiči dotknutej spoločnosti. Podľa vyjadrenia hasičov, nachádzajúcich sa na mieste, nehrozilo žiadne nebezpečenstvo úniku plynov alebo iných látok. Na mieste, kde k požiaru došlo, sa nachádzalo 17 zamestnancov, všetci boli z miesta evakuovaní a ani jeden z nich nebol zranený. Nakoľko bolo na mieste viacero lokálnych požiarov, ktorých ohniská tleli a objekt bol značne zadymený, obhliadku miesta bolo možné vykonať až po úplnom uhasení všetkých ohnísk požiaru a odvetraní priestorov. Na miesto boli okrem zisťovateľa príčin vzniku požiarov vyslaní aj znalci z odboru chémie a elektrotechniky KEÚ Košice,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová.

„Podľa predbežného vyjadrenia zisťovateľa príčin vzniku požiarov Hasičského a záchranného zboru bolo pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru prasknutie hydraulickej hadice valca a následné rozstreknutie oleja na odlievanú brámu, od čoho sa vznietila elektroinštalácia,“ dodala Ivanová.

Škodu odhadli na 180-tisíc eur

Podľa informácií denníka údajne mala kvapalina z prasknutej hadice vytresknúť do vzdialenosti vyše 30 metrov. To malo spôsobiť lokálne požiare. Predbežne sa má škoda pohybovať vo výške okolo 180-tisíc eur. Polícia vo veci začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

„Môžem potvrdiť, že včera 10. októbra zasahovali hasiči v priestoroch U. S. Steel Košice, na divíznom závode Oceliareň. Príčinu požiaru vyšetrujeme. Nikto pritom nebol zranený a nedošlo k ohrozeniu okolia,“ informoval Ján Bača z U. S. Steel Košice, s.r.o.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie