fbpx

Členka volebnej komisie synovi pripočítala falošné hlasy. Už pozná svoj TREST

Členka volebnej komisie pripočítala falošné hlasy synovi. Ilustračná foto/Zdroj: SME.sk

Členka volebnej komisie v Kalnej Roztoke (okres Snina) chcela pomôcť svojmu synovi v kandidatúre na obecného poslanca, preto mu nezákonne pripočítala až 40 falošných hlasov. Incident sa odohral pred 2 rokmi v októbri počas komunálnych volieb. Ženu polícia okamžite obvinila a teraz ju súdy uznali za vinnú. 

Nezákonné pripočítanie falošných hlasov sa udialo pred 2 rokmi počas komunálnych volieb v Kalnej Roztoke. Členka volebnej komisie sa rozhodla pomôcť svojmu synovi, ktorý kandidoval na obecného poslanca, a preto mu pripísala až 40 falošných hlasov. Táto obeta mužovi k zisku poslaneckého mandátu aj tak nepomohla. „Bolo mi oznámené, že tu bol pokus o ovplyvňovanie kandidátov na poslancov. Komisia dala podnet na políciu,“ uviedol starosta obce Kalná Roztoka Ladislav Hakulin pre portál noviny.sk.

Na ženu bolo ihneď podané trestné oznámenie a uznesením vyšetrovateľa bolo voči členke volebnej komisie vznesené obvinenie. Prokurátor následne podal žalobu. Obžalovaná sa dostala na súd, kde bola vypočutá a oboznámená so všetkými listinnými dôkazmi.

„Súd po vykonaní dokazovania uznal obžalovanú za vinnú z prečinu Marenie prípravy a priebehu volieb a referenda, za čo jej bol uložený peňažný trest vo výške 2000 eur. A pre prípad jeho zmarenia náhradný trest odňatia slobody v trvaní 4 mesiacov,“ informovala hovorkyňa súdov Ivana Petrufová. Žena zároveň dostala zákaz vykonávať funkciu členky volebnej komisie po dobu štyroch rokov. Rozsudok Okresného súdu však zatiaľ nie je právoplatný.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie