fbpx

Teploty budú výrazne nižšie. Otepleniu nastane koniec, vrátia sa chladné dni

Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Daniel Stehlík, Jaroslav Novák

Postupne krátkodobému oteplenie nastane koniec. Teploty poklesnú, vrátia sa chladné dni. Pozrite si, čo nás čaká v priebehu víkendu.

V noci cez naše územie postúpil studený front, za ktorým nás teraz čaká ochladenie. To môžeme očakávať aj počas víkendu a na začiatku budúceho týždňa nás čaká ďalšia vlna ochladenia, píše portál imeteo.sk.

Za nami je upršaná noc, ktorú priniesol postupujúci studený front od západu. Spočiatku ešte na východe vládla aj zmenšená oblačnosť, čo umožnilo pozorovanie polárnej žiary, ale postupne sa aj tu rozpršalo.

Ráno sa však od západu začalo na našom území vyjasňovať. Nad našu oblasť sa nasúva výbežok vyššieho tlaku a tlaková výš, ktorej stred bude nad našou oblasťou, bude mať teraz dominantný vplyv na počasie u nás.

Čaká nás ochladenie

Nočný prechod studeného frontu však spôsobil, že do našej oblasti vpadol chladnejší vzduch od severozápadu. Dnešné denné teploty tak budú výrazne nižšie a takéto teploty nás čakajú celý víkend.

Maximálne denné teploty budú od +10 do +17 °C. V priebehu nočných a ranných hodín budú teploty klesať na +5 až -1 °C. V údoliach môžu klesnúť ešte viac.

Počasie u nás totiž bude pod vplyvom tlakovej výše, ktorej stred sa bude presúvať cez Českú republiku smerom nad Poľsko. Dnes večer sa začne ešte viac vyjasňovať a zajtra nás čaká slnečný deň.

V nedeľu sa však cez severné Nemecko a Poľsko bude presúvať ďalšia tlaková níž, v rámci ktorej bude do našej oblasti postupovať studený front. Počas nedele sa postupne na našom území opäť rozprší.

Na začiatku týždňa ďalšie ochladenie

Meteorológovia predpokladajú, že sa od pondelka ešte o pár stupňov ochladí no výraznejšie to pocítime na nočných a ranných teplotách. Očakávajú príchod mrazov, ktoré sa rozšíria.

Budúci týždeň nás však čaká relatívne stabilné počasie, ktoré bude aj teplotne normálne. Z hľadiska dlhodobého normálu je tak pred nami pokojnejšie obdobie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie