fbpx

Mladík bojuje o život po nešťastnom páde. Skončil v kóme, rodina žiada o pomoc

Na snímke mladík, ktorý bojuje o život. Zdroj: REGIÓNY.SK/Facebook/FB, Tip čitateľa

Po nešťastnom páde skončil v kóme. Lekári mu nedávali veľké nádeje, ale napokon fatálne zranenia prežil. Dnes už 24-ročný mladík bojuje o život. Najnovšie rodina prosí o pomoc.

Jedným nešťastným pádom sa mu razom zmenil život. Mladík Martin cestoval so svojou priateľkou po zahraničí. Na Slovensko sa spolu s partnerkou Magdalénou vrátili 29. apríla 2024. Bolo to len tri dni pred jeho 24. narodeninami, píše portál Regióny.sk.

Preto druhý deň po príchode domov riešil záležitosti na úradoch. So svojou partnerkou rozmýšľali, ako oslávia jeho blížiace sa narodeniny. Aj keď nerád navštevoval verejné akcie, v osudný deň urobil výnimku. V podvečerných hodinách si vyrazil s priateľmi k májovej vatre.

Osudný večer mu zmenil život

Osudné rozhodnutie prišlo približne o 22:00 večer, keď si povedal, že už je pre neho čas ísť domov. Po tme a v neznámom prostredí sa ponáhľal smerom k taxíku. Lenže už sa k nemu nedostal kvôli fatálnemu pádu. Neznámy chlapec mu zavolal okamžite záchranku a tá ho odviezla do nemocnice v Košiciach.

Lekári po vyšetrení zistili, že u Martina nastala zlomenina lebečnej kosti, vážne poškodenie a krvácaniu do mozgu a aj zlomenina tvárových kostí. Doktori na JIS v Košiciach na neurochirurgickej klinike pochybovali či sa z toho dostane. Nedávali mu príliš veľké nádeje, či tieto zranenia vôbec prežije.

Okamžite mladíka museli uviesť do umelého spánku. Opuch mozgu rástol spolu s lekárskou obavou o mozgovej smrti. Po týždni umelého spánku rodine nevedeli povedať, či sa Martin niekedy preberie. A ak by sa prebral, nevedeli, v akom by bol stave. Bezvedomie trvalo ešte niekoľko dní.

Fatálne zranenia prežil

Našťastie mladíkov stav sa začal zlepšovať 22. mája. V tento deň sa rozhodol opäť bojovať a žiť. Martin nielenže začal vnímať, ale komunikoval aj mimikou, stláčaním ruky a gestami.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie