fbpx

Exministerka zdravotníctva Dolinková sa do parlamentu nevráti. Strana Hlas s ňou naďalej počíta

Dolinková odstupuje z funkcie. Ilustračná foto/Zdroj: teraz.sk

Bývalá ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková sa rozhodla, že po demisii nenastúpi do parlamentu ako poslankyňa za stranu Hlas. Naďalej však ostáva podpredsedníčkou strany a do budúcnosti s ňou počítajú. Zuzana Dolinková však o svojej ďalšej politickej budúcnosti zatiaľ nehovorila. 

O rozhodnutí exministerky informoval jej stranícky šéf Matúš Šutaj Eštok v relácii Slovenského rozhlasu Otvorene s Annou Vargovou. „Bývalá ministerka požiadala povereného predsedu Národnej rady, že si nebude uplatňovať poslanecký mandát,“ uviedol minister vnútra a šéf Hlasu v relácii. Informovali o tom tvnoviny.sk.

Doplnil, že by bolo vhodné, ak by istý čas pôsobila po boku nového ministra zdravotníctva Kamila Šaška a odovzdala mu agendu. Rovnako dodal, že v strane Hlas s ňou naďalej rátajú a zostáva jej post podpredsedníčky strany, a to aj napriek tomu, že Dolinková ešte o svojej politickej budúcnosti nehovorila.

Momentálne to teda tak vyzerá tak, že si chce dať od politiky pauzu: „V tejto chvíli cítim, že si potrebujem získať istý odstup od politického kolotoča a tlaku, ktorému som čelila počas vykonávania funkcie ministerky, a rozhodnúť sa o ďalšom mojom pôsobení,“ napísala vo štvrtok na Instagrame po podaní demisie.

Podľa portálu Postoj by mohla Dolinková získať post v štruktúrach Organizácie Spojených národov (OSN). Táto informácia sa vyskytuje od minulého piatka, keď oficiálne podala demisiu. S najväčšou pravdepodobnosťou by malo ísť o miesto spojené so Svetovou zdravotníckou organizáciou, ktorá spadá pod OSN.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie