fbpx

Z Bratislavy pribudli priame linky do týchto destinácií. Exotické krajiny budú dostupnejšie aj cenovo

Ilustračná fotografia (Zdroj: Unsplash/Nastya Dulhiier, Mariya Oliynyk)

Nové letecké spojenia z Bratislavy ešte viac pre Slovákov sprístupnia exotické destinácie v Ázii či Karibiku, ktoré sú v tomto období vyhľadávané. 

Minuloročná zimná dovolenková sezóna zaznamenala záujem takmer 50-tisíc dovolenkárov, informuje portál Správy STVR. Bratislavské letisko tento rok očakáva ešte väčší nápor najmä kvôli zvýšenej dostupnosti niektorých destinácií. „Prvýkrát v podstate už nejdeme s nejakým prestupom, budú to lety priamo z Bratislavy,“ priblížil generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Dušan Novota.

Pestré sú aj ponuky cestovných kancelárií. „Aktuálne máme v ponuke destinácie ako je Bahrajn, Omán, Katar. Sú to destinácie, ktoré sú vzdialené päť-šesť hodín letu, čo je veľmi vyhľadávané klientami,“ pokračoval obchodný riaditeľ CK Hydrotour Tomáš Lazarov.

„Pre novú exotickú sezónu budeme z Bratislavy lietať do overených Spojených arabských emirátov. Do obľúbených destinácií ako vietnamský ostrov Phu Quoc, Kuba, konkrétne provincia Holguín, a Dominikánska republika,“ priblížila hovorkyňa CK Kartago Tours Alica Šipošová.

„Omán, Spojené arabské emiráty, Zanzibar. A teraz rozširujeme ománske dovolenky o nové letovisko, je to letovisko Muscat na severe Ománu,“ uviedla generálna riaditeľka CK Satur Eleonóra Fedorová.

Exotické destinácie akosi prirodzene vzbudzujú aj dojem väčšej finančnej náročnosti v porovnaní s klasickými letnými dovolenkovými destináciami. Cestovné kancelárie však deklarujú, že tieto rozdiely sa čoraz viac zmenšujú. „Kedysi boli tie rozdiely medzi letnou a zimnou dovolenkou cenove výrazne väčšie,“ skonštatoval Lazarov z CK Hydrotour.

„Posledné roky je cena exotickej dovolenky len o desať percent vyššia ako je cena rovnakej kvalitnej dovolenky v Stredomorí. To znamená, že exotika sa stáva dostupnou pre oveľa väčšie masy klientov,“ uviedla Fedorová z CK Satur.

„Klienti majú záujem o prežitie príjemnej dovolenky v rámci exotickej krajiny. A už je na cestovnej kancelárii, ktorá má zabezpečiť, že kde a za akých podmienok to bude,“ dodal prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr Roman Berkes.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie