fbpx

Príbeh ako z hororu. Pilot zomrel počas letu, lietadlo muselo núdzovo pristáť

Ilustračná fotografia (Foto: Unsplash, Freepik)

Na palube lietadla spoločnosti Turkish Airlines v utorok zomrel pilot. Bol práve v polovici cesty z amerického Seattlu do tureckého Istanbulu, keď mu prišlo zle. Druhý pilot núdzovo pristál v New Yorku, muž však ešte predtým skonal. Hovorca tureckých aeroliniek uviedol, že marcová zdravotná prehliadka u pilota neodhalila žiadne problémy.

Päťdesiatdeväťročný Ilçehin Pehlivan viedol rokov TK204 a štartoval zo Seattlu na západnom pobreží Spojených štátov v utorkových sedem hodín večer (04:00 SELČ). Jeho problémy začali, keď Airbus A350-941 letel nad kanadskou arktickou oblasťou Nunavut, píše portál idnes.cz.

Jeho kolegovia sa rozhodli neplánovane pristáť na letisku Johna F. Kennedyho v New Yorku, ako ukazuje záznam na serveri Flightaware. „Keď bola prvá pomoc poskytnutá nášmu kapitánovi v lietadle neúspešná, posádka v kokpite sa rozhodla núdzovo pristáť, on však ešte pred pristátím zomrel,“ opísal hovorca Turkish Airlines.

Pehlivan lietal v spoločnosti od roku 2007. Naposledy na začiatku marca podstúpil pravidelnú povinnú zdravotnú prehliadku, ktorá neodhalila žiadne problémy. Príčina jeho smrti nebola zverejnená. „Ako spoločnosť Turkish Airlines cítime hlbokú stratu a vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine, kolegom a všetkým blízkym nášho kapitána,“ dodal hovorca.

Lietadlo by malo po neplánovanom medzipristátí v New Yorku pokračovať na svojej trase do Turecka, uviedla stanica BBC.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie