fbpx

„Takto sa cestovalo v 90. rokoch!“: Preplnené trolejbusy v Bratislave vyvolávajú hnev

Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Facebook/KARLOVKA

Obyvatelia Karlovej Vsi čoraz častejšie vyjadrujú nespokojnosť so stavom verejnej dopravy, najmä pokiaľ ide o linku trolejbusu č. 33, ktorá vedie na Dlhé Diely. Po zmene dlhších vozidiel na kratšie sa situácia ešte viac zhoršila, čo potvrdzujú každodenné skúsenosti cestujúcich. Preplnené trolejbusy, najmä v časoch dopravnej špičky, nútia ľudí natláčať sa do vozidiel, kde sa sotva dá dýchať. Píše o tom bratislavak.sk.

Čakám na druhý, tretí, nakoniec to vzdávam a natláčam sa k davu, kde si do tvare dýchame/ nedýchame radšej o zvyšku pachov nehovoriac,hovorí cestujúca Zuzana. Táto situácia sa opakuje každý deň, pričom podľa nej je problém ešte väčší od momentu, keď sa nasadili kratšie trolejbusy​.

Mnohí cestujúci majú podobné skúsenosti a veria, že hlavným dôvodom preplnenosti je práve používanie menších vozidiel. Pôvodne sa hovorilo, že kratšie trolejbusy budú kompenzované častejším intervalom, no podľa cestujúcich toto opatrenie očividne nefunguje. „Pri tej zmene vraveli, že kratšie trolejbusy vykompenzujú častejším intervalom a budú sledovať, či to bude stačiť. Evidentne nestačí,“ dodáva Tomáš. V čase špičky sa cestujúci na niektorých zastávkach ani nevmestia do vozidiel, a zastávky sú preplnené ľuďmi, ktorí čakajú na ďalší spoj​.

Ďalší problém, na ktorý upozorňujú cestujúci, je nevhodné riešenie zastávok. Julian poznamenáva, že vodiči trolejbusov často zatvárajú dvere, len čo prídu električky, aby nemuseli čakať na ďalších cestujúcich, čo zhoršuje situáciu. V takýchto podmienkach je pre cestujúcich nástup do trolejbusu komplikovaný a nepríjemný​.

Niektorí starší obyvatelia Karlovej Vsi však majú na vec iný pohľad. Spomínajú si na časy, keď boli podmienky cestovania ešte horšie. Pavol si spomína na deväťdesiate roky, keď „ľudia trčali z dverí krátkej Karosy a v polke kopca zhorel klinový remeň a všetci museli vystúpiť a čakať na ďalší alebo sa prešli pešo až na Kuklovskú“. Andrej tiež zdôrazňuje, že cestujúci sú dnes príliš pohodlní a už si nevážia, aké zlepšenia v doprave nastali. Obaja sa zhodujú, že dnešná tlačenica je nič v porovnaní s tým, čo museli znášať kedysi​,

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie