fbpx

FOTO: Požiar v Košiciach: Ako obyčajní ľudia oživili nádej matky, ktorá takmer prišla o domov

Zdroj: Facebook/Mir Ča

Byt na sídlisku Ťahanovce v Košiciach zasiahol požiar, ktorý takmer pripravil jednu rodinu o strechu nad hlavou. Plamene vypukli v pondelok (7.10) podvečer na balkóne bytu na Sofijskej ulici. Okoloidúci si hrozivú scénu nahrali a ihneď kontaktovali záchranné zložky. Požiar rýchlo poškodil balkón bytu a aj fasádu domu. Našťastie sa v tom čase v byte nikto nenachádzal, okrem rodinného psíka. Matka dvoch detí, ktorá sa s rodinou v byte nachádza, svoje pocity vyjadrila na sociálnej sieti: „Žijeme. Deti už spia, srdce mám až niekde v krku a trasú sa mi ruky. Nemôžem spať a neviem, ktorej emócii sa skôr poddať.Píše o tom kosicak.sk.

Manžel mamičky sa zachoval hrdinsky, keď sa okamžite ponáhľal domov, aby z horiaceho bytu zachránil ich psíka Freju. Aj trojročný syn Vladko prejavil odvahu a staral sa o psíka, čo na mamičku hlboko zapôsobilo. Požiar hasiči dostali pod kontrolu a psíkovi poskytli kyslík, čo rodina veľmi ocenila. Vďaka rýchlemu zásahu hasičov rodina nepríde o svoj domov, aj keď ich čaká veľa práce na obnove​.

Po udalosti prejavili obrovskú pomoc aj susedia, ktorí rodine ponúkli oblečenie pre deti, jedlo a ďalšie potrebné veci. Košická mamička bola dojatá a vyjadrila svoju vďaku všetkým, ktorí im pomohli: „Ďakujem neznámym ľuďom, a susedom, ktorí nám na parkovisko nosili tašky s oblečením pre deti, vtisli mi do ruky peniaze, priniesli termosku s horúcim čajom, prichýlili nás k sebe domov, aby som nakojila svojho ani nie päťmesačného syna…“ Dodala tiež, že aj keď posledné mesiace strácala vieru v ľudskosť, táto udalosť jej nádej vrátila​.

Hoci sa výška škody spôsobenej požiarom odhaduje na približne 50-tisíc eur a príčina požiaru sa stále vyšetruje, rodina mala šťastie, že k požiaru nedošlo v noci. „Mali sme z pekla šťastie a ďakujem, že sa to nestalo v noci,“ dodala mamička​.

Rodina má poistenie, ktoré by malo pomôcť s pokrytím škôd, a sú vďační za každú pomoc, ktorá im prišla. Aj keď im nateraz materiálne veci netreba, tí, ktorí im chcú pomôcť, môžu tak urobiť finančne.

Galéria

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie