fbpx

Rýchliky na stanici v Podrečanoch delilo len 70 metrov. TOTO ich zachránilo

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Dano Veselský, Unsplash/KE ATLAS

Včera došlo k mimoriadnej situácii na železničnej stanici v Podrečanoch (okres Lučenec). Na jednej koľaji sa ocitli oproti sebe idúce vlaky. Našťastie rušňovodiči včas zareagovali. Doprava bola prerušená, pri incidente sa nikto nezranil. 

Ako sme Vás už informovali, k hrôzostrašne vyzerajúcej situácií došlo v stredu (9. 10.) na železničnej stanici v Podrečanoch, keď na jednej koľaji oproti sebe zastavili dva rýchliky. Pri udalosti sa nikto nezranil a nedošlo ani k materiálnym škodám. Pre TASR to potvrdil hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominik Drevický.

„Rušňovodiči ZSSK vďaka rýchlej reakcii zabránili akýmkoľvek následkom. Príčina a okolnosti vzniku mimoriadnej udalosti sú predmetom vyšetrovania polície,“ priblížil Drevický.

V tom čase tam bolo 70 cestujúcich

V tej chvíli sa v oboch rýchlikoch nachádzalo celkovo 70 ľudí. Prípadom sa už zaoberá železničná polícia v Lučenci. „Na rovnej koľaji z dôvodu nesprávne postavenej vlakovej cesty sa nachádzali dve vlakové súpravy postavené hnacími dráhovými vozidlami oproti sebe, ktoré zastali vo vzájomnej vzdialenosti 70 metrov,“ priblížila pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Ako dodala, dychové skúšky u rušňovodičov aj signalistky boli negatívne, prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania.

K mimoriadnej udalosti na stanici v Podrečanoch došlo približne o 10.30 h. V dôsledku prerušenia dopravy, ktoré trvalo približne dve hodiny, boli v úseku Tomášovce – Lovinobaňa nahradené autobusovou dopravou dva rýchliky a dva osobné vlaky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie