Žena o celom tomto nepríjemnom zážitku upozornila na sociálnej sieti. Spoločne so svojou rodinou sa vybrala na huby do lesa v okrese Prievidza. Avšak vôbec nečakala, že v obľúbenej lokalite, do ktorej často chodieva, tam o chvíľu stretne medveďa. „Vybehli sme si na huby ako každý rok a napriek varovaniam pred medveďmi som si hovorila, že veď medveď snáď nečaká zrovna na mňa a predstavte si, čakal,“ uviedla prekvapená žena.

Iba pár metrov pred ňou sa objavil medveď, ktorý sa pokojne prechádzal lesom. Hubárku celý tento incident skutočne prekvapil a podľa nej, mali obrovské šťastie, že sa nič nestalo. „Mali sme šťastie… Boli sme blízko auta, ale keby sme hlboko v hore, neviem,“ dodala na záver.

Na medveďa upozorňujú viaceré obce

Aj viaceré obce varujú pred výskytom medveďa. Medveďa mali nedávno spozorovať v okrajových častiach Čadce. „V prípade, že máte informácie o výskyte medveďa v okrajových častiach mesta, hláste to mestskej polícii, prípadne na okresnom úrade. Na základe týchto konkrétnych podnetov, kompletné úrady budú môcť prijať ďalšie opatrenia zamerané na ochranu bezpečnosti občanov,“ informovalo na sociálnej sieti mesto.

Medveďa spozorovali aj v katastri obce obci Nimnica. „Stopy boli zaznamenané v časti Panská rata nad Políkom. Počas pobytu v prírode je preto dobré dbať na zvýšenú opatrnosť, vyhýbať sa neprehľadným hustým lokalitám, správať sa tak, aby o nás zver vedela a nedošlo tak k obojstrannému prekvapeniu. Taktiež žiadame, aby neboli vytvárané potenciálne miesta so zvyškami potravín, kde by sa mohol vracať za potravou,“ napísala obec na sociálnej sieti.

Na výskyt medveďa upozorňujú aj obce v okolí pohoria Tribeč. „V lese nad obcou Súlovce v časti Húšťavy, Gedelov bol zaznamenaný pohyb medveďa,“ poznamenal obecný úrad Súlovce na sociálnej sieti. Rovnaké varovanie vydala aj susedná obec Oponice.

Medveď bol spozorovaný aj v oblasti Čermeľa na východe Slovenska. Konkrétne v lokalite Krížna. „Zviera sa pohybovalo v blízkosti červenej turistickej značky vedúcej z Hrešnej na Kráľovu studňu. Mestské lesy Košice upozorňujú všetkých návštevníkov na zvýšenú opatrnosť pri pohybe v prírode,“ poznamenalo mesto Košice na sociálnej sieti.

Nové hlásenia o výskyte medveďa neustále pribúdajú, informuje o tom portál sprejnamedveda.sk. Na ich stránke si môžete pozrieť najnovšiu mapu, ktorá zachytáva, kde všade boli dosiaľ zaznamenaný.