fbpx

Nemravný film pre všetkých. Chyba palubného systému urobila let o dosť PIKANTNEJŠÍM

Na lete aeroliniek Quantas sa na všetkých obrazovkách premietal film Tatík s Dakotou Johnsonovou a Seanom Pennom v sexuálne explicitných scénach. Zdroj: X/Rated Red

V dobe najmodernejších mobilných telefónov a streamovacích platforiem už systémy palubnej zábavy počas letov nie sú nevyhnutnou službou. Čo ak ale v dôsledku chyby systému na všetkých obrazovkách pobeží ten istý film, ktorý sa nedá vypnúť? Presne k tomu došlo na lete aeroliniek Qantas zo Sydney do Tokia. Film so sexuálne explicitnými scénami s odhalenými genitáliami bol pred zrakmi všetkých prítomných vrátane detí premietaný takmer hodinu.

Cestujúci na palube letu z austrálskeho Sydney do japonského Tokia podľa serveru Independent pozerali ako vo vytržení, keď sa na všetkých obrazovkách súčasne spustil film s hodnotením R.

Tak sa v Spojených štátoch amerických označuje snímka, ktorú môže osoba mladšia ako sedemnásť rokov pozrieť v kine len v sprievode rodiča či dospelého opatrovníka. Tí sú tak vyzývaní k bližšiemu zoznámeniu s filmom, než naň svoje deti vezmú. O nevhodnej nedobrovoľnej projekcii v oblakoch informoval aj server CNN.

Neplánovaná sexuálna výchova?

K incidentu došlo kvôli technickým problémom systému palubnej zábavy, kvôli ktorým nebolo možné, aby si každý cestujúci vybral film jednotlivo.

Palubná posádka mala mať k dispozícii iba obmedzený počet titulov na prehranie a jeden film musel byť pustený všetkým.

Pravdepodobne na žiadosť niektorého cestujúceho bol premietaný film, ktorého názov nebol aerolinkami oficiálne zverejnený, ale z ukážok a popisov na sociálnych sieťach bolo zjavné, že išlo o americkú drámu Tatík z roku 2023. Hrajú v ňom Dakota Johnsonová a Sean Penn a v deji odohrávajúcom sa v taxíku nechýbajú zábery na explicitnú nahotu, vulgárne vyjadrovanie a sexuálne scény.

Jeden z pasažierov letu sa na vybraný film sťažoval na sociálnej sieti Reddit. Podľa užívateľa „nebolo možné film pozastaviť, stmaviť alebo vypnúť“.

Hlavný problém mal cestujúci s prezývkou MariKontan vidieť v tom, že išlo o nevhodný film:

„Obsahoval grafickú nahotu a veľa sextingu – ten typ, kedy môžete doslova čítať správy na obrazovke bez toho, aby ste potrebovali slúchadlá. Trvalo bezmála hodinu, kým ho prepli na film vhodnejší pre deti. Bolo to veľmi nepríjemné pre všetkých, pre rodiny s deťmi na palube obzvlášť.“

Aerolinky sa v oficiálnom vyjadrení ospravedlnili za púšťanie zjavne nevhodného filmu a uviedli, že skúmajú, ako bol vybraný.

„Na všetkých obrazovkách bol zmenený film na pre rodiny vhodnejší film až do konca letu, čo je našou štandardnou praxou, keď nie je možný individuálny výber filmu,“ povedal hovorca austrálskej leteckej spoločnosti.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie