fbpx

Biden obviňuje Trumpa zo šírenia klamstiev o hurikánoch: Ameriku zasahuje hurikán Milton a chaos okolo dezinformácií!

Americký prezident Joe Biden a americký exprezident Donald Trump. Zdroj: TASR/AP

Americký prezident Joe Biden v stredu obvinil bývalého prezidenta Donalda Trumpa z šírenia dezinformácií a nepravdivých tvrdení týkajúcich sa federálnych opatrení a finančnej pomoci v súvislosti s hurikánmi Helene a Milton. TASR informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters.

Svet je svedkom bezohľadného, nezodpovedného a nepretržitého šírenia dezinformácií a otvorených klamstiev,“ uviedol Biden na tlačovej konferencii v Bielom dome. „Tento príval lží šíri bývalý prezident Donald Trump,“ dodal.

 

Trump, spolu s ďalšími predstaviteľmi a priaznivcami, podľa AFP šíri nepravdivé tvrdenia a konšpiračné teórie, ktoré sa najviac týkajú federálnej agentúry pre mimoriadne situácie (FEMA), pomáhajúcej zasiahnutým štátom pri zvládaní prírodných katastrof.

Trump a jeho Republikánska strana obvinili administratívu prezidenta Bidena a viceprezidentky Kamaly Harrisovej zo sprenevery finančných prostriedkov FEMA pre migrantov. Toto tvrdenie bolo opakovane vyvrátené. Demokratka Harrisová je Trumpovou protivníčkou v nadchádzajúcich prezidentských voľbách v novembri.

 

Biden na tlačovej konferencii opäť vyzval podniky, aby nezvyšovali ceny svojich produktov a služieb umelo v súvislosti s prichádzajúcim hurikánom Milton, ktorý onedlho zasiahne Floridu. Zabezpečením primeraných cien by si ľudia mohli pohodlne obstarať pohonné hmoty, letenky a ďalšie potrebné veci. Prezident oznámil, že jeho administratíva bude na jednotlivé spoločnosti vyvíjať tlak.

 

Podľa amerických úradov by hurikán Milton mohol byť najsilnejšou búrkou, aká zasiahla Floridu za posledných sto rokov. Úrady vyzvali na evakuáciu viac než milión ľudí. Podľa predpovedí by hurikán mal zasiahnuť pevninu v noci na štvrtok miestneho času.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie