fbpx

Slafkovský kritizuje SZĽH a rodinkárstvo: Na Slovensku všetko funguje cez ZNÁMOSTI, hovorí

Juraj Slafkovský sa ostro pustil do SZĽH. Zdroj: X/Mathieu, Tomáš Prokop

Americký portál The Athletic zverejnil rozhovor so slovenským hokejovým talentom Jurajom Slafkovským pod názvom „Ťarcha národa.“ Kanadský novinár Arpon Basu mal 40-minútový rozhovor so Slafkovským, počas ktorého dostal niekoľko zaujímavých odpovedí.

Portál pripomína, že na Slovensku čelí Juraj Slafkovský obrovskému tlaku a pozornosti. Informuje dnes24.sk. To, čo dosiahol v roku 2022, keď bol ako prvý Slovák vybraný z prvého miesta v drafte NHL, z neho robí objekt veľkých nádejí. Ľudia očakávajú, že pôjde v stopách hokejových legiend ako Peter Bondra, Žigmund Pálffy, Marián Hossa, Marián Gáborík či Zdeno Chára. Tento tlak ho mal pripraviť na výzvy, ktorým čelí v Montreale.

„Na Slovensku ho každý pozná od momentu, keď bol draftovaný ako jednotka. Kamkoľvek ide, všetko, čo robí, sa okamžite objaví na internete. Musí byť opatrný aj mimo ľadu, je pod neustálym dohľadom. Pre neho to nie je jednoduché, ale zvládne to,“ povedal jeho priateľ Filip Mešár.

Šimon Nemec, ktorý bol v rovnakom drafte vybraný ako druhý, tiež cíti tlak, ale nie taký intenzívny ako Slafkovský.

Ja mám nejaké problémy, ale jeho tlak je oveľa väčší. Je to veľký rozdiel,“ vyjadril sa Nemec a dodal, že na Slovensku nevidel nikoho tak populárneho ako Juraj.

Na Slovensku to však nie je také jednoduché, ako si môžu myslieť jeho priatelia Mešár a Nemec. Podľa portálu Slafkovský často navštevuje reštaurácie, ktoré vlastnia rodičia jeho známych, a to radšej zadnými dverami. Vyhýba sa aj barom s priateľmi a nákupom so sestrou, pretože všetko, čo robí, sa okamžite dostáva do médií. Keď sa vracia domov, snaží sa skryť pred verejnosťou, čo sa však v Montreale nedeje.

Juraj zdôrazňuje, že v Montreale môže ísť na obyčajný nákup bez obáv.

„Keď som doma, urobím aj 25 fotiek, pretože tu je to lepšie. Žije tu množstvo rôznych ľudí z rôznych krajín, takže vás nie každý pozná. Na Slovensku vás pozná každý. V obchode vás spozná predavačka, keď si idete čistiť oblek, alebo aj keď kupujete knihu. V Montreale to tak nie je,“ povedal Slafkovský, ktorý dodal, že keď je na Slovensku, často mu zvonia pri dverách deti.

Slafkovský kritizoval aj slovenské médiá a vyzdvihol kanadské, ktoré sa viac sústreďujú na jeho hokejový život. Portál poznamenáva, že Slafkovský už v minulosti odmietol poskytnúť rozhovory viacerým slovenským médiám. Hoci si je vedomý svojej popularity, správy o jeho súkromí považuje za toxické, čo negatívne ovplyvňuje jeho život a život jeho rodiny.

Status hviezdy síce prijal a hovorí, že to miluje.

„Ako som povedal, chcem byť najlepší a vždy som to chcel. Samozrejme, že chcem byť najlepším slovenským hráčom. S tým som v pohode. Ale nenávidím to, čo s tým súvisí, pretože vidím iné krajiny a iných hráčov, ktorí to tak nemajú, aj keď sú lepší ako ja,“ uviedol Juraj.

Toto ho naučila mama

Juraj Slafkovský sa podelil o to, že za veľkú časť svojej povahy vďačí svojej mame.

„Moja mama nikdy nemala veľa priateľov, pretože bola vždy úprimná a povedala, čo si myslela. Nezáležalo na tom, či to bolo zlé alebo dobré, vždy to povedala. Ak mala o niekom zlý názor, okamžite to vyjadrila. Som na tom rovnako… Myslím, že je to od mojej mamy a od toho, aká je. Som takmer ako ona,“ hovorí.

Veci sa musia zmeniť

Juraj Slafkovský sa vo svojom rozhovore ostro vyjadril k slovenskému hokeju a poukázal na množstvo nedostatkov.

„Ak chceme dosiahnuť opätovný úspech, na Slovenskom zväze ľadového hokeja sa musí zmeniť niekoľko vecí. Mám pocit, že po získaní bronzovej medaily na olympiáde v roku 2022 sa ľudia uspokojili. Bol to však šťastný úspech, pretože v tom tíme neboli žiadni hráči z NHL. Buďme úprimní, túto medailu by sme nezískali, keby každá krajina mala svoj kompletný tím. Sme spokojní s takýmito drobnými úspechmi a myslíme si, že robíme veci správne, ale nie je to tak. Len sa tak tvárime a snažíme sa ľuďom predať, že konáme správne tým, že vyzdvihujeme tieto falošné úspechy,“ vyhlásil talentovaný hokejista.

„Samozrejme, olympijská medaila je pre mňa obrovský úspech, ale musíme byť úprimní.“

Podľa Slafkovského slovenský hokej potrebuje zásadné reformy.

Upozorňuje na nedostatok kvalitných trénerov a zdôrazňuje, že rozhodnutia sa často zakladajú na nesprávnych kritériách, ako je rodinný vzťah hráča alebo známosti, a nie na jeho hokejových schopnostiach.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie