fbpx

FOTOGALÉRIA: Hurikán Milton sa blíži: Floridu čaká evakuácia viac než milióna obyvateľov a nebezpečné rekordy!

Na snímke satelitný záber hurikánu Milton a stredoškoláci transportujú na vozíkoch osobné veci evakuovaných ľudí, ktorí našli dočasný úkryt v miestnej škole pred príchodom hurikánu Milton. Zdroj: TASR/AP

Hurikán Milton má zasiahnuť pevninu v stredu neskoro večer alebo vo štvrtok ráno, pričom už teraz predstavuje veľkú hrozbu pre pobrežie Floridy, informuje TASR.

Môže sa zaradiť medzi najničivejšie hurikány, aké oblasť kedy zažila, preto úrady nariadili evakuáciu viac ako milióna obyvateľov. V uliciach hliadkujú členovia Národnej gardy, aby zabezpečili bezpečnosť.

 

Podľa imeteo.sk Milton ešte nedosiahol pevninu, no už prekonal rekord v najrýchlejšom prechode z hurikánu 1. kategórie do 5. kategórie – a to za menej ako 12 hodín. Nikdy predtým v histórii Atlantiku sa taká rýchla intenzifikácia nezaznamenala. Tento hurikán sa stal piatym najsilnejším v dejinách Atlantiku.

 

Silná búrka začala výrazne narastať už 7. októbra na mexickom polostrove Yucatán a následne prenikla cez Mexický záliv, kde nabrala na sile.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie