fbpx

Posielanie listov a balíkov zdražie. Koľko zaplatíme po novom za poštovné?

Posielanie listov a balíkov nás bude stáť viac. Zdroj: FB/Slovenská pošta

Od nasledujúceho roka sa na základe rozhodnutia Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb zvýši cena poštovného.

Toto zdraženie je dôsledkom narastajúcich prevádzkových nákladov poskytovateľa univerzálnej služby, informuje SITA. Tieto náklady sú spôsobené najmä infláciou, zvyšovaním minimálnej mzdy a ďalšími výdavkami, ktoré sú výsledkom dlhodobého poklesu dopytu po poštových službách.

Ľudia čoraz menej využívajú poštové služby na odosielanie listov a balíkov, pričom uprednostňujú expresné doručovacie možnosti. Slovenská pošta predpokladá, že tento a nasledujúci rok dôjde k poklesu objemu služieb približne o 15 percent v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Tento trend sa prejaví aj na výnosoch, ktoré dosiahnu.

Ceny za posielanie listov a balíkov sa preto zvýšia. Poslanie listu prvej triedy bude stáť 1,70 eura, zatiaľ čo druhá trieda vyjde na 1,20 eura. Za doporučený list prvej triedy sa po novom zaplatí 3,20 eura a za balík na adresu 5,50 eura.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie