fbpx

Nečakaný objav v poštových zásielkach. Colníci odhalili drogy

Ilustračná fotografia. Zdroj: FACEBOOK/Finančná správa

Počas leta si colníci posvietili na viacero zásielok, ktoré prišli na Slovensko z cudzích krajín. Ako pri kontrole zistili, mnohé zásielky sa v skutočnosti nezhodovali obsahovo s tým, čo v nich malo byť. Informuje o tom colný úrad Košice na svojej webovej stránke.

Príslušníci finančnej správy Pobočky colného úradu Košice Pošta skontrolovali počas letných mesiacov množstvo zásielok pochádzajúcich z tretích krajín, pričom odhalili viacero nezákonných prípadov dovozu omamných a psychotropných látok. Odosielatelia z krajín mimo Európskej únie pritom deklarovali dovoz rôznych tovarov od korenín až po bezdrôtové slúchadlá.

Namiesto značkových džínsov odhalili marihuanové šišky

V prípade podozrivej poštovej zásielky z Thajska mali byť značkové pánske džínsy. Lenže zásielka pri kontrole RTG prístrojom vykazovala nesúlad medzi deklarovaným a skutočným obsahom. „Výsledkom úplnej vnútornej kontroly bolo zaistenie rekordného množstva marihuanových šišiek s čistou váhou viac ako jeden kilogram,“ spresnila.

Na snímke marihuanové šišky. Zdroj: Finančná správa

Ďalší zvláštny balík bol od odosielateľa z USA, ktorý na seba upozornil zápachom typickým pre marihuanu. Colné vyhlásenie síce deklarovalo dovoz čaju, no kontrola potvrdila marihuanové šišky a koncentrát pre vaporizér.

Na snímke marihuana. Zdroj: Finančná správa

Odosielateľ z Thajska sa zas pokúsil doviezť na Slovensko 310 gramov marihuanových šišiek deklarovaných ako dokumenty. Marihuanové šišky takisto našli ukryté zvlášť zabalené v originálnom balení koreninového prášku.

Na snímke marihuana. Zdroj: Finančná správa

Príslušníkom finančnej správy sa nepozdávala ani ďalšia zásielka smerujúca z Veľkej Británie na Slovensko. Deklarované bezdrôtové slúchadlá s hmotnosťou 42 gramov sa po colnej kontrole zmenili na tri balíčky s obsahom neznámej zelenej sušiny, pričom vykonané testy potvrdili prítomnosť THC a metamfetamínu.

Všetky uvedené prípady boli odovzdané na ďalšie konanie Policajnému zboru podľa ich miestnej príslušnosti.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie