fbpx

Na Slovensku úradujú zlodeji karavanov. Sú ozbrojení a veľmi dobre pripravení

Krádeže karavanov. Ilustračná foto/Zdroj: pixabay.com

Na Slovensku sa objavila organizovaná skupina zlodejov, ktorí sa špecializujú na krádeže karavanov. Všetky krádeže uskutočňujú podľa rovnakého scenára. Dokonca sú i ozbrojení a veľmi dobre pripravení na akúkoľvek situáciu. 

Organizovaná skupina zlodejov pripravila o karavan i predajcu z Trnavy. Jeho obytné vozidlo malo byť riadne uzamknuté a malo stáť na parkovisku: „Máme takú informáciu, že by mali byť pravdepodobne ozbrojení. Minimálne nejakými tupými nástrojmi,“ uviedol okradnutý predajca Boris Švirec pre portál tvnoviny.sk.

Karavan mu ukradli i napriek tomu, že celý objekt stráži SBS a je snímaný kamerovým systémom. „Ochrankárovi pravdepodobne chýbala zodpovednosť. Mali to naštudované, ktorá kamera asi kam vidí, mali to zorganizované, vedeli, čo robia,“ doplnil predajca.

Všetky krádeže majú dobre premyslené a vykonávajú ich podľa rovnakého scenára. Najskôr si dané miesto obhliadnu, následne ukradnú evidenčné číslo zo zákazníckeho predvádzacieho vozidla a o necelé tri hodiny sa tam opäť vrátia. Ukradnuté evidenčné číslo namontujú na daný karavan a potom s ním odídu. „Sú veľmi dobre nachystaní. Nosia si so sebou vlastnú riadiacu jednotku, to znamená, že vylomia zámok, dostanú sa dnu, otvoria si kapotu, odpoja riadiacu jednotku a napoja si svoju,“ dodal Švirec.

Krádeže obytných vozidiel sa rozšírili po celom Slovensku a o svoje karavany prišli aj predajcovia z Rimavskej Soboty, Sučian a Košíc. Za týždeň ich malo zmiznúť až dvanásť. „Dvanásť karavanov sa nedá na Slovensku schovať. To znamená, že končia priamo v Poľsku alebo idú cez Maďarsko na Ukrajinu. Za tridsať rokov tie ukradnuté autá zväčša idú týmto smerom,“ priblížil rezident Slovenskej asociácie campingu a caravaningu Jaroslav Mišura.

Škody na zmiznutých karavanoch sa šplhajú na sumu milión eur. Príslušníci Slovenskej asociácie campingu a caravaningu sa obrátili so žiadosťou o pomoc aj na policajného prezidenta.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie