fbpx

Prevrátil sa školský autobus so 70 cestujúcimi. Záchranné zložky hlásia DESIATKY zranených

Štyroch ľudí previezli do nemocnice po tom, čo sa v County Down prevrátil školský autobus s desiatkami detí. Zdroj: X/Kurtis Reid

V pondelok večer (7. októbra) sa v grófstve Down v Severnom Írsku stala vážna dopravná nehoda, pri ktorej havaroval školský autobus s približne 70 pasažiermi na palube.

Na mieste nehody zasahuje špeciálny záchranný tím, ktorý poskytuje potrebnú pomoc, informuje český spravodajský portál CNN Prima News s odkazom na Sky News.

Podľa BBC utrpelo viac ako 50 pasažierov ľahšie zranenia, pričom osem osôb vyžadovalo ošetrenie na mieste pre závažnejšie zranenia. Sky News dodáva, že štyria zranení boli prevezení do nemocnice na ďalšie vyšetrenia.

Záchranná služba Severného Írska (NIAS) oznámila, že na miesto nehody bolo vyslaných niekoľko jednotiek. Záchranné tímy vyzývajú občanov, aby volali na číslo 999 len v prípade, že ich situácia je život ohrozujúca, zatiaľ čo sa zameriavajú na riešenie incidentu.

„Budeme sledovať ďalšie podrobnosti,“ uviedla NIAS vo svojom oficiálnom vyhlásení.

Polícia incident označila ako „vážnu dopravnú kolíziu“. Severoírska hasičská a záchranná služba potvrdila, že autobus sa prevrátil a na mieste zasahujú hasiči spolu so špeciálnym záchranným tímom.

Očami svedka nehody

Jedným z účastníkov nehody bol aj 12-ročný Dylan Lee, ktorý si poranil hlavu.

„Autobus narazil do stĺpa a skĺzol z kopca. Všetko sa začalo triasť. Zavrel som oči a keď som ich otvoril, ležal som na podlahe. Prvá vec, ktorú som spravil, bolo zavolať mame,“ opísal desivú situáciu pre Sky News Lee.

„Počula som ho kričať, že havaroval. V pozadí bolo počuť krik všetkých detí, bolo to strašné,“ dodala jeho matka Stacey Lee.

Na vážnu nehodu zareagovali aj politici.

„Moje srdce je s tými, ktorí utrpeli zranenia, ich rodinami a so záchrannými službami, ktoré sú na mieste,“ napísala na svojom profile na sieti X Prvá ministerka Severného Írska.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie