fbpx

Polícia si v rámci akcie opäť posvieti na vodičov. Zameria sa hlavne na dodržiavanie dopravných predpisov

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/František Iván, Jaroslav Novák

Kontroly na cestách pokračujú. V rámci akcie „Focus on the Road“ sa policajti tento týždeň zamerajú predovšetkým na dodržiavanie dopravných predpisov. Cieľom takýchto akcií je zníženie počtu dopravných nehôd.

Hliadky slovenskej polície si opäť posvietia na vodičov. Tentokrát sa zamerajú predovšetkým na kontrolu dodržiavania dopravných predpisov. Súvisí to s plnením úloh vyplývajúcich z členstva v medzinárodnej organizácii Roadpol v rámci akcie „Focus on the Road“. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Martina Sláviková.

„Do nedele (13. 10.) budú policajti služby dopravnej polície kontrolovať na cestách predovšetkým používanie mobilných telefónov a iných zariadení okrem systému voľné ruky, obsluhu navigačného systému, s výnimkou systému voľné ruky a iné rozptýlenia vodičov v súvislosti s vedením motorového vozidla. Ich pozornosti neunikne ani používanie bezpečnostných pásov,“ priblížila.

Cieľom akcií je podľa hovorkyne zníženie počtu dopravných nehôd a tragických následkov. Avizovala, že policajti ich budú vykonávať počas celého roka. „Bezpečnosť je v záujme nás všetkých,“ poznamenala.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie