fbpx

Šokujúci faul na futbalovom ihrisku: Pre zranenie futbalistu zasahoval vrtuľník, museli ho operovať

Ilustračné foto. Zdroj: FREEPIK, FACEBOOK/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

V lete sa odohral hrozný incident na futbalovom stretnutí nižšej ligy, ktorý mal šokujúcu dohru. Nepríjemný zákrok má totiž dlhodobé dôsledky nielen pre zraneného hráča, ktorý teraz prehovoril. Faulujúci futbalista dostal trest, ale doteraz sa za to neospravedlnil zranenému mladíkovi.

K hrozivému incidentu došlo ešte koncom augusta v 4. kole I. triedy ObFZ Zvolen medzi domácimi Hontianskymi Nemcami a Stožkom, píše denník Korzár, Hosťujúci hráč 27-ročný Dominik Slosiarik podľa domáceho tímu nevyberaným spôsobom atakoval členok 19-ročného Gregora Babiaka, čo malo za následok vážne zranenie.

„Domáci odhlavičkovali loptu ku Gregorovi Babiakovi, ktorý ju vyvážal z pásma. Hosťujúci kapitán Dominik Slosiarik ho surovo atakoval priamo do členkov,“ opísal inkriminovaný moment predseda klubu OTJ Hontianske Nemce Marek Mešter.

Podstúpil vážnu operáciu

Futbalista domácich utrpel otvorenú zlomeninu členkovej kosti. Z ihriska ho prevážal záchranársky vrtuľník do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, kde ho rovno odviezli na operačnú sálu.

Od hroznej chvíle uplynulo už takmer 6 týždňov. Ako teraz Babjak uviedol v rozhovore pre Korzár, „operácia sa podarila a všetko by malo byť v poriadku. Momentálne je odhadovaná doba rekonvalescencie tri mesiace. Od operácie nosím na nohe ortézu. Postupne začínam chodiť na rehabilitácie, aby som nohu rozcvičil“.

Po nešťastnej udalosti sa hráči Hontianskych Nemiec rozhodli zápas nedohrať. Disciplinárna komisia ObFZ Zvolen neskôr potrestala kapitána Stožku Dominika Slosiarika 9-mesačným dištancom, počas ktorého si zápasy nezahrá.

Ospravedlnenia sa nedočkal

Aj keď lekárske prognózy sú pozitívne, ale pachuť ostala. „Momentálne som nastavený tak, že zápasy hrávať nechcem. Ostal vo mne nepríjemný pocit. Siedma liga je súťaž, ktorú hrajú partie kamarátov pre zábavu a nemám potrebu a ani sa nechcem v takejto lige s niektorými klubmi v podstate len obkopávať,“ uviedol Babiak.

Poškodeného hráča dosiaľ vinník nekontaktoval ani sa mu nesnažil ospravedlniť. „Nie, ani nikto z klubu. Ani od nikoho z hráčov mi neprišla žiadna správa v tomto duchu,“ dodal Babiak s tým, že ešte sa rozhodne, či podá trestné oznámenie pre ublíženie na zdraví alebo nie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie