fbpx

Prepadák alebo geniálny kúsok? Nový Joker schytáva rozporuplné hodnotenia

Film Joker: Folie à Deux dostáva od divákov a kritikov negatívne hodnotenie. Zdroj: Warner Bros. Pictures; Getty

Filmový počin roka, na ktorý sa tešili mnohí fanúšikovia nielen filmového psychopata, ale aj speváčky Lady Gaga, ktorá vo filme stvárňuje hlavnú ženskú rolu, sa v prvom týždni po premiére dočkáva negatívnych hodnotení. Viacerí filmoví kritici hovoria o prepadáku a premárnenej šanci, píše portál Refresher.

Pokračovanie filmu Joker: Folie à Deux vyšiel len pred niekoľkými dňami a podľa prvej vlny hodnotení ide o veľké sklamanie. Portál Rotten Tomatoes udelil pokračovaniu filmového hitu len mizivých 31 percent, pričom jeho predchodca na portáli zabodoval až s 89 percentami. Aj napriek špecifickému spôsobu hodnotenia na portáli RT, ktorý vyjadruje vzájomný pomer negatívnych a pozitívnych reakcií, ide stále o výrazný pokles.

„JP (Joaquin Phoenix, ktorý hrá hlavnú úlohu) je môj obľúbenec, ale OMG, tento film bol taký zlý. Ak trpíte nespavosťou, toto je dokonalý liek, ktorý vás hneď uloží do postele. Wow, jednoducho hrozné,“ napísal jeden z recenzentov na portáli. Novému Jokerovi sa nedarí ani na domácom portáli ČSFD, kde film utŕžil hodnotenie 53%, pričom prvý diel na portáli zabodoval s 85 percentami. Prvá zo snímok naviac získala dvoch Oscarov, konkrétne za najlepšiu originálnu hudbu a mužský herecký výkon v hlavnej úlohe. Je však zrejmé, že podobnej pocty sa pokračovanie filmu nedočká.

Joker: Folie à Deux je muzikálovým pokračovaním filmu Joker z roku 2019. V hlavnej úlohe sa aj tentokrát predstavil Joaquin Phoenix a hereckú dvojicu mu v tomto filme robí speváčka Lady Gaga. Tá k filmu vydala aj špeciálny album s názvom Harlequin, ktorý obsahuje celkovo 13 piesní. Gaga, ktorá pred pár mesiacmi vydala úspešný hit Die With A Smile spolu so spevákom Brunom Marsom, sa pripravuje na uvedenie svojho v poradí 7. štúdiového albumu, ktorý by mal vyjsť vo februári 2025. Na úvodný singel z pripravovaného albumu sa však fanúšikovia môžu tešiť už tento mesiac.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie