fbpx

Slovenská a ukrajinská vláda opäť pri jednom stole: Fico bude rokovať o spolupráci a obnove Ukrajiny

Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a slovenský premiér Robert Fico (vpravo). Zdroj: TASR

V pondelok 7. októbra sa v hotelovom rezorte Verkhovyna Resort neďaleko ukrajinského Užhorodu uskutoční stretnutie členov vlád Slovenska a Ukrajiny. Ako uviedol tlačový odbor Úradu vlády SR, pôjde o druhé spoločné rokovanie medzi vládami oboch krajín, informuje SITA

Premiéri budú rokovať o cestovnej mape – pláne spoločných aktivít medzi Ukrajinou a Slovenskou republikou, ktorú Robert Fico a Denys Šmyhaľ podpísali počas prvého spoločného rokovania vlád, ktoré sa konalo v apríli tohto roku v Michalovciach,“ uvádza úrad vlády.

 

Tento plán zahrňuje spoluprácu v oblasti energetickej bezpečnosti, infraštruktúrnych projektov a hospodárstva. Taktiež sa týka podpory mierového plánu prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského, predstaveného na prvom globálnom mierovom summite. Rokovať sa bude aj o podpore členstva Ukrajiny v Európskej únii.

 

Ďalšie témy zahŕňajú spoluprácu v oblasti obranného priemyslu, odmínovanie ukrajinských území, poskytovanie humanitárnej pomoci a obnovu Ukrajiny,“ doplnil úrad vlády.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie