fbpx

Prevencia chrípky a viróz: Lekárničky radia, ako posilniť imunitu homeopatikami, vitamínmi a bylinkami

Ilustračný obrázok. Zdroj: Pexels - Pixabay/Dids .

Ako sa na jeseň chrániť pred chrípkou a virózami? Lekárnička Romana Vraspírová poradí, aké homeopatické lieky, bylinky a vitamíny sú dôležité, ako si pomôcť správnym jedlom a čo robiť proti stresu, ktorý našu obranyschopnosť veľmi oslabuje. Magistra prezradí aj to, čo robí v tomto smere ona sama, informuje portál blesk.cz. Ako je možné, že nebýva chorá, aj keď sa v práci celú zimu stretáva s nachladenými ľuďmi?

Homeopatiká na imunitu

Pre dospelých: Imunitu na jeseň posilní homeopatický liek Oscillococcinum. Užíva sa nielen ako prevencia, ale aj pri liečbe chrípkových stavov a môžu ho užívať aj tehotné a dojčiace ženy.

 

Dávkovanie: 1x týždenne rozpustite v ústach obsah jednej dózy. Pokiaľ sa budete cítiť oslabení a začnú sa už prejavovať príznaky, túto dávku zvýšte a podávajte 1 dózu 3x denne.

Ako to robí lekárnička: „Oscillococcinum v týždenných dávkach začíname ja aj moji blízki užívať s nástupom jesenného sychravého počasia. Končíme väčšinou až v apríli,“ hovorí magistra Romana Vraspírová.

 

Pre deti: Svojim ratolestiam dávajte tiež 1x týždenne Oscillococcinum a pridajte ešte ďalšie homeopatiká: Ako prevencia pred virózami funguje Sulfur iodatum 15 C, ktorý čistí zahlienené sliznice, a Silicea 15 C. Tá pomáha s dozrievaním imunity. Škôlkovým deťom okrem týchto troch liekov môžete dávať ešte prípravok s betaglukánmi, napríklad v podobe sirupu, ktorý zvyšuje antimikrobiálnu imunitu organizmu. Školákom zase pridajte homeopatický liek Echinacea angustifolia 5 C, ktorý prispieva k budovaniu protibakteriálnej obranyschopnosti.

 

Dávkovanie: Sulfur iodatum – 5 granúl denne vždy v pondelok, stredu a piatok, Silicea – 5 granúl denne vždy v utorok, štvrtok a sobotu. Oscillococcinum – v nedeľu, 1 celú dózu nechajte rozpustiť v ústach (menším deťom je lepšie rozpustiť obsah tubičky v malom množstve prevarenej, ochladenej vody a nechať vypiť s odstupom od jedla). Betaglukány – obvykle 1x denne nalačno, dlhodobo 2 až 3 mesiace. Echinacea angustifolia – 3x týždenne 5 granúl v pondelok, stredu a piatok.

Jedlo, ktoré nás posilní

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie