fbpx

Uľahčite si život: Nová AI funkcia Gmailu vám ušetrí hodiny!

Zdroj: Pexels/BM Amaro, Reprofoto/blog.google

Google opäť posúva hranice používateľskej skúsenosti so svojím e-mailovým klientom Gmail, a to prostredníctvom novej funkcie sumarizačných kariet, poháňaných umelou inteligenciou. Tento nový nástroj má za cieľ zjednodušiť čítanie a správu e-mailov, pričom poskytuje rýchly prístup k dôležitým informáciám, ako sú faktúry, rezervácie a objednávky, bez toho, aby používateľ musel manuálne otvárať každý e-mail. Funkcia je prístupná pre používateľov na platformách iOS a Android, čo z Gmailu robí ešte efektívnejší nástroj pre každodenné používanie.

Podľa portálu News 18, sumarizačné karty sú navrhnuté tak, aby zrýchlili a zefektívnili interakciu s e-mailmi. Umožňujú používateľom priamo vykonávať akcie, ako napríklad pridanie udalostí do kalendára, posielanie pozvánok alebo nastavenie pripomienok na platby, a to všetko priamo z karty bez nutnosti otvárať jednotlivé e-maily. Vzhľad kariet bol modernizovaný a prispôsobený na jednoduché použitie s novými akčnými tlačidlami, čo používateľom umožňuje lepšie spravovať svoje dôležité termíny a povinnosti. Google s touto funkciou reaguje na problém, s ktorým sa stretáva mnoho používateľov – roztrieštenosť a chaos v e-mailových schránkach plných informácií a dát​.

Hlavným cieľom tejto novinky je ušetriť čas a znížiť stres z neprehľadných schránok. Vďaka novým sumarizačným kartám môžu používatelia jednoducho pristupovať k informáciám o svojich objednávkach, nadchádzajúcich udalostiach, účtoch na zaplatenie a cestovných rezerváciách bez potreby prechádzať desiatky e-mailov. Tým sa eliminuje riziko, že používatelia prehliadnu dôležité termíny, ako sú splatnosti účtov alebo dátumy odletov. Ako Google vysvetľuje, „Sumarizačné karty sú tiež na pozadí stále inteligentnejšie, pretože zhromažďujú a aktualizujú kľúčové informácie z viacerých súvisiacich e-mailov v reálnom čase, aby ste vždy vedeli, kedy očakávať doručenie.
Google predstavil novinku v štyroch hlavných oblastiach, kde sumarizačné karty prinesú najväčší prínos:
  1. Nákupy: Používatelia môžu sledovať svoje objednávky, zobraziť detaily nákupov a dostávať aktualizácie o doručovaní, čo umožní jednoduchší prehľad o tom, kedy napríklad prídu darčeky či iné položky.
  2. Udalosti: Zabúdanie na rezervácie alebo lístky sa stane minulosťou. Vďaka sumarizačným kartám budú môcť používatelia priamo pridávať udalosti do kalendára, pozvať ostatných účastníkov a získať navigáciu na miesto podujatia.
  3. Faktúry: Prehľad o nadchádzajúcich faktúrach bude jednoduchší než kedykoľvek predtým. Používatelia môžu nastaviť pripomienky na platby a pridávať termíny splatnosti do Google Tasks, čo im pomôže udržať si poriadok vo financiách.
  4. Cestovanie: Cestovanie bude odteraz ešte hladšie. Používatelia môžu spravovať svoje rezervácie, check-inovať sa na lety a zobraziť dôležité informácie, ako sú časy odchodu alebo check-out v hoteloch.

Ďalšou inovatívnou funkciou je „Čoskoro sa udeje“, ktorá sa zobrazí na vrchu doručenej pošty a bude poskytovať najaktuálnejšie informácie o nadchádzajúcich udalostiach a termínoch. Táto možnosť zobrazí len relevantné informácie, čím používateľom umožní mať prehľad o najdôležitejších udalostiach bez toho, aby museli prechádzať e-maily. Google tiež vysvetľuje, že „akonáhle sa očakávaný dátum doručenia objednávky priblíži na dva dni, sekcia „Čoskoro sa udeje“ zobrazí sumarizačnú kartu, ktorá vám na prvý pohľad ukáže, kedy váš balík dorazí. Ak máte viacero doručení v rovnakom čase, karty sa naskladajú, pričom ich môžete rozbaliť, odmietnuť alebo prejsť priamo k súvisiacemu e-mailu.

Aktualizované sumarizačné karty sú najprv k dispozícii pre jednotlivé e-maily o nákupoch na platformách Android a iOS. Funkcie pre udalosti, faktúry a cestovanie, ako aj sekcia „Čoskoro sa udeje“, budú zavedené v nasledujúcich mesiacoch.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie