fbpx

Známy výrobca stiahol vybrané modely vysávačov: Preverte si batérie, hrozí riziko požiaru!

Ilustračný obrázok. Zdroj: Freepik.com

Zákazníci sú vyzvaní, aby okamžite prestali používať dotknuté modely a iniciovali výmenu batérie, informuje portál techbite.sk.

Spoločnosť Philips oznámila stiahnutie určitých modelov svojich bezdrôtových tyčových vysávačov kvôli riziku prehriatia batérií, ktoré môže viesť až k vzniku požiaru. Majitelia týchto zariadení by ich mali bezodkladne prestať používať a začať s výmenou batérie.

 

Podľa informácií poskytnutých Slovenskou obchodnou inšpekciou (SOI) zistila spoločnosť Versuni Czech Republic s.r.o., ktorá je licencovaným distribútorom značky Philips pre domáce spotrebiče, potenciálny problém s batériami v modeloch Philips 2000 a Philips 3000. Batérie môžu byť náchylné na prehriatie po mechanických poškodeniach, napríklad pri silných pádoch alebo opakovaných nárazoch, čo môže zvýšiť riziko požiaru.

 

Ktoré modely sú ovplyvnené?

  • XC2011
  • XC2012
  • XC3031
  • XC3032
  • XC3033
  • XC3131
  • XC3132
  • XC3133

Zákazníci by mali skontrolovať číslo modelu svojho vysávača. Ak model zodpovedá niektorému z uvedených, zariadenie by malo byť okamžite vrátené. Taktiež je potrebné skontrolovať označenie S/N na batérii. Ak číslo S/N (YYWW) spadá do intervalu 2328–2423, batéria patrí medzi tie rizikové.

 

Spoločnosť Philips odporúča, aby zákazníci okamžite odpojili zariadenie od nabíjania a vybili batériu tým, že vysávač zapnú a nechajú ho bežať, kým sa sám nevypne. Následne by mali batériu vybrať z vysávača, vložiť do plastového vrecka a uschovať na suchom mieste. Zákazníci by mali ďalej postupovať podľa pokynov pre ekologickú likvidáciu elektronického odpadu a zaregistrovať sa na oficiálnej stránke Philips, kde získajú informácie o výmene batérie a ďalších krokoch.

Spoločnosť opätovne zdôrazňuje svoje odhodlanie dbať na najvyššie štandardy kvality a bezpečnosti, pričom sa ospravedlňuje za spôsobené nepríjemnosti.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie