fbpx

Na dve deti a ženu brutálne zaútočila zúrivá svorka psov. Mladý hrdina neváhal a pomohol zachraňovať

Krušné chvíle zažila matka so svojimi deťmi v sobotu ráno. V juhovýchodnej časti Londýna, Orpingtone, sa na dve malé deti a ženu nečakane rozbehli štyri psy. Tie potom na nich surovo zaútočili. Vľavo, McArthur Okorocha, ktorý nestratil duchaprítomnosť a rozbehol sa pomôcť deťom, ktoré hrýzli psy. Foto: reprofoto, X/@DailyMirror, radionl.com

Útoky psov na ľudí nie sú nezvyčajnými. V sobotu sa odohral mrazivý moment, kedy sa na matku s dvomi deťmi z ničoho nič rozbehla svorka psov, ktorá na nich zaútočila a začala ich hrýzť.

Krušné chvíle zažila matka so svojimi deťmi v sobotu ráno. V juhovýchodnej časti Londýna, Orpingtone, sa na dve malé deti a ženu nečakane rozbehli štyri psy. Tie potom na nich surovo zaútočili.

Deti vo veku štyri a šesť rokov, ako aj 30-ročná žena, boli následne prevezené do nemocnice. Polícia po príchode na miesto incidentu dostali psov pod kontrolu a následne ich odviedli do policajných klietok.

Majiteľku psov zatkli a držia ju v policajnej cele pre podozrenie, že nemala psov pod kontrolou. Zranenia detí a ženy nie sú podľa portálu Mirror život ohrozujúce.

Hovorca londýnskej záchrannej služby pre Mirror povedal: „Dnes ráno (5. októbra) nás o 8.49 zavolali k incidentu v Mickleham Lane, Orpington. Poslali sme na miesto niekoľko hliadok vrátane posádok rýchlej zdravotnej pomoci, záchranárov a dôstojníka, ktorý prevzal vyšetrovanie incidentu. Vyslali sme aj londýnsku leteckú ambulanciu. Na mieste sme ošetrili jedného dospelého a dve deti a všetkých sme ich odviezli do veľkého traumatologického centra.“

Mickleham Road bola uzavretá políciou, zatiaľ čo policajti vykonávali vyšetrovanie. Ľudia v tejto oblasti boli varovaní, že v najbližších dňoch bude v oblasti zvýšená prítomnosť polície, a superintendant Mitch Carr povedal, že chápe, že po prípade nastanú veľké obavy.

Uviedol, že psy boli bez kontroly a boli prevezené do policajných klietok, kým vyšetrovanie incidentu pokračuje. „Viem, že tento incident vyvolal veľké znepokojenie verejnosti, najmä vzhľadom na nízky vek zranených detí. Našťastie, žiadne zo zranení nie je život ohrozujúce,“ povedal.

Nepríjemný incident má však svojho hrdinu. Je ním McArthur Okorocha, ktorý sa podelil o trýznivý moment, keď zbadal skupinu štyroch psov surovo útočiť na dievča a chlapca, ako aj na 30-ročnú ženu.

Odvážny hrdina sa ponáhľal odtiahnuť dievča a chlapca od psov. „Počul som krik a krik od susedov cez cestu. Počul som, ako mama kričí na dievča, aby okamžite „vypadlo“,“ povedal.

„Potom som videl, ako psi hryzú dievča, tak som sa tam musel ponáhľať a oddeliť dievča od psa, keď som si všimol, že je tam ešte jeden malý chlapec, ktorého psi tiež hrýzli. Schmatol som prvé dievča a držal som ju a snažil som sa chytiť chlapca. Potom sa na mňa psy pokúsili zaútočiť, takže som musel oddeliť dievčatko [od psov] a zavolať tiesňovú linku. Susedia zavolali políciu.“

Odvážny McArthur povedal, že počul niekoho opísať psov ako „Staffie“ (americký stafordšírsky teriér, pozn. red.), dodal, že všetci psi boli rovnakého plemena a opísal ich ako „veľmi veľkých psov“. Povedal, že jedno z detí dostal do bezpečia, zatiaľ čo mama naložila druhé dieťa do auta, aby sa dostalo preč od zvierat.

McArthur vysvetlil, ako sa cítil, a povedal, že sa nebál a telom mu „prebiehalo veľa adrenalínu.“ Dodal: „Cieľom bolo len dostať deti odtiaľ preč, to bol hlavný cieľ. Cítil som strach o toho druhého malého chlapca, pretože som sa k nemu nevedel dostať včas a chcel som sa uistiť, že je v poriadku, takže som stále sledoval, či sa dieťa oddelilo, pretože som už mal dievča v [dome] a chcel som zachrániť jeho brata.“

„Bolo to však príliš nebezpečné, pretože sme sa museli chrániť aj my.“ Popísal, ako mladé dievča „plakalo“ a „kričalo od bolesti“, pričom pohľad na psov ho ešte viac rozplakalo.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie