fbpx

Začína sa výstavba najväčšieho projektu v Šamoríne: Čo prinesie Park Šamorín?

Zdroj: Facebook/Mesto Šamorín - Somorja Város

V Šamoríne, ktorý spadá pod okres Dunajská Streda, sa pripravuje výstavba veľkého polyfunkčného komplexu Park Šamorín. Tento projekt, financovaný a realizovaný spoločnosťou CZ Slovakia, bude zahŕňať nielen rezidenčné a administratívne priestory, ale aj komerčné zóny a miesta na oddych. Nachádzať sa bude v centrálnej časti mesta, vedľa radnice a mestského parku, a jeho dokončenie je plánované do dvoch rokov​. Píše o tom agentúra TASR.

Prípravné práce na výstavbu komplexu začali 3. októbra 2024, keď sa v okolí budúcej stavby realizoval orez platanov. Ide o úvodnú fázu projektu, po ktorej bude nasledovať demolácia staršej budovy, ktorá slúžila aj ako pošta. Následne sa začne s výstavbou podzemnej garáže, ktorá bude tvoriť dôležitú súčasť nového polyfunkčného objektu​.

Polyfunkčný objekt prinesie zmenu pre mesto

Podľa webstránky mesta, Park Šamorín bude moderným multifunkčným centrom s rozlohou 2035 m², pričom úžitková plocha objektu dosiahne až 7870 m². V budove bude 37 apartmánov, 19 kancelárií a obchodné priestory o rozlohe 560 m². Podzemná garáž, ktorá poskytne parkovanie pre obyvateľov aj návštevníkov, bude kľúčovým prvkom, keďže parkovanie v centre mesta je obmedzené​.

Projekt je navrhnutý tak, aby spĺňal potreby moderného mestského života, poskytoval kvalitné bývanie a pracovné priestory a zároveň ponúkal miesta na relax a nákupy. Okrem toho bude komplex prispievať k zlepšeniu infraštruktúry mesta a zvýši komfort pre miestnych obyvateľov.

Zdroj: Facebook/Mesto Šamorín – Somorja Város

Dopad na dopravu a parkovanie

Počas výstavby komplexu dôjde k dočasným obmedzeniam v doprave a parkovaní na ulici Gazdovský rad. Mesto Šamorín plánuje obyvateľov o všetkých zmenách a obmedzeniach v predstihu informovať prostredníctvom oficiálnej webovej stránky a sociálnych sietí. Cieľom je minimalizovať dopad stavebných prác na každodenný život obyvateľov mesta​.

Zdroj: Facebook/Mesto Šamorín – Somorja Város

Prečo je tento projekt dôležitý?

Podľa webstránky projektu, Projekt Park Šamorín je pre mesto dôležitý nielen z pohľadu rozšírenia infraštruktúry, ale aj ako moderná stavba, ktorá ponúka kombináciu bývania, pracovných priestorov a služieb na jednom mieste. Vzhľadom na to, že sa objekt nachádza v samom centre mesta, bude prístupný pre širokú verejnosť, čo prispeje k oživeniu mestského života a zvýši atraktivitu Šamorína pre nových obyvateľov i návštevníkov​.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie