fbpx

Pozrite sa, kde všade na Slovensku hrozí stret s medveďom, na tejto MAPE

Zdroj: Facebook/Sprej na medveďa

Portál Sprej na medveďa pravidelne aktualizuje interaktívnu mapu, ktorá zaznamenáva výskyty medveďov v blízkosti slovenských obcí a miest. Táto mapa, dostupná na ich webovej stránke, poskytuje občanom informácie o miestach, kde bol hlásený pohyb medveďa, aj keď však nie je kompletným záznamom celej populácie medveďov na Slovensku. Píše o tom aj Refresher.

Podľa portálu mapa nezobrazuje celkový počet medveďov, ale iba oblasti, kde obyvatelia alebo miestne úrady hlásili výskyt týchto šeliem. Upozorňujú, že všetky zaznamenané miesta sú iba orientačné a nemusia zachytávať každú udalosť alebo hlásenie.

Na mape sú miesta rozlíšené farebne. Čierna farba označuje oblasti, kde bol medveď spozorovaný alebo nahlásený, zatiaľ čo červená označuje miesta, kde došlo ku kontaktu medzi človekom a medveďom. Po kliknutí na jednotlivé body sa zobrazia podrobnejšie informácie o konkrétnom incidente.

Zdroj: Reprofoto/sprejnamedveda.sk

Portál tiež upozorňuje, že nie všetky miesta výskytu šeliem môžu byť zaznamenané, preto je mapa len informatívna a jej údaje môžu byť neúplné. Napriek tomu poskytuje cenné informácie pre obyvateľov o potenciálnom pohybe medveďov v ich okolí.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie