fbpx

Iným sa to zatiaľ nestalo. Slovenská televízia preveruje dôvod pádu stoličky Huliaka

Poslanec Rudolf Huliak podáva trestné oznámenie za únik videa s jeho pádom. Zdroj: TASR; REPROFOTO FACEBOOK/Adolf Snehuliak

Minulotýždňový pád Rudolfa Huliaka zo stoličky v televíznom štúdiu Slovenskej televízie vyvolal mnohé otázky ohľadom bezpečnosti. Televízia aktívne preveruje dôvody, prečo sa tak stalo.

Pád Rudolfa Huliaka na konci poludňajšej televíznej diskusie O päť minút dvanásť zachytili aj kamery, video zo štúdia sa neskôr objavilo na internete, píše SME. V štúdiu verejnoprávnej televízie zachytila kamera ešte jeden dôležitý moment. Kým ľudia z vysielacieho štábu pomáhali vstať otrasenému poslancovi za SNS, moderátor Alfonz Šuran naprával stoličku, ktorá sa prepadla medzerou v podlahe pódia.

To však bola aj príčina Huliakovej nehody. Odpovedi na otázku, ako je možné, že podlaha pod ním nebola zaistená, sa televízia zatiaľ nevyjadrila. Huliak náhle stratil stabilitu a prepadol až za vyvýšené pódium s diskusným stolom.

Poslanec za KDH Jozef Hajko, ktorý s Huliakom v nedeľu diskutoval, povedal, že pracovníci televízie pred reláciou upozorňovali, že na pódium sa ide po schodíku. Hajko si myslel, že Huliak na to zrejme zabudol a stoličkou skĺzol zo schodíka. „Nesledoval som presne, ako sa to stalo. Zrazu sa pán poslanec prevalil dozadu.“

Chyba však bola inde. Noha Huliakovej stoličky sa zrejme prepadla do štrbiny, ktorá sa vytvorila medzi podlahovou doskou a svetelným prstencom zapusteným do pódia. Spolu s doskou, ktorá bola za Huliakom, sa uvoľnili aj ďalšie po obvode. Do pôvodnej polohy dosku vrátil človek zo štábu a jednoducho ju prisunul nohou.

Jedná sa o ojedinelý prípad a s ničím podobným sa doposiaľ nestretol ani šéf firmy, ktorá štúdio navrhovala – architekt Jaroslav Holota. K okolnostiam Huliakovho pádu sa však nechce vyjadrovať. Ako je známe, televízia zatiaľ autora projektu ani nekontaktovala. Firma Ungroup okrem iných navrhovala televízne štúdia aj pre Joj, Ta3 či českú Primu a Novu.

K incidentu sa vyjadrila Slovenská televízia. „Súbežne s tým STVR celú udalosť prešetruje aj interne,“ povedala hovorkyňa Zuzana Vicelová. Zatiaľ však nie je známe, či sa vyšetrovanie týka aj poškodenia podlahy. Televízia neodpovedala na otázku, či pódium v tejto forme plánuje použiť aj v nasledujúcom vysielaní, ktoré bude v nedeľu. „Preverujeme možnosti ďalšieho zaistenia modulárnych prvkov, z ktorých sa skladá štúdiová scéna.“

Poslanec za SNS Rudolf Huliak napadol únik videa, ktorý zachytáva jeho pád a podal trestné oznámenie. Na tlačovej konferencii svoj pád označil za „krkolomný“.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie