fbpx

Fanúšikovia popovej hviezdy Prince si môžu splniť sen. Jeho dom je možné si prenajať

Ilustračná fotografia (Zdroj: people.com/novinky.cz/AP)

Dom v Minnesote, ktorý poznajú filmoví a hudobní diváci z filmu Purple Rain speváka a multiinštrumentalistu Prince, je novo k dispozícii v podobe prenájmu. Majitelia sa pre tento krok rozhodli pri príležitosti 40. výročia uvedenia snímky do kín.

Biely dvojpodlažný dom v Minnesote bežný okoloidúci minie bez toho, aby mu venoval väčšiu pozornosť, píše portál novinky.cz. Zato milovníci výstredného hudobníka, ktorý vo filme Purple Rain (u nás uvedený ako Purpurový dážď) stvárnil hlavnú postavu a za hudbu k nemu získal Oscara, budú určite nadšení zo zistenia, že si dom môžu prenajať a stráviť v ňom niekoľko nocí. Môžu tak nasať všetkými zmyslami atmosféru druhej polovice minulého storočia.

Prince kúpil dom v roku 2015, a ako uvádza denník The Guardian, nikdy v ňom osobne nebýval. Zato v ňom ale bývala postava, ktorú v hudobnom filme s množstvom autobiografických prvkov stvárnil.

Dom má byť na prenájom iba obmedzený čas. Kurátorkami a v istom zmysle hostiteľkami v ňom sú Wendy Melvoinová a Lisa Colemanová z Princovej kapely Revolution, ktoré v snímke Purple Rain tiež hrali. „Nechceme sa chváliť, ale vážne sme sa prekonali. Ten dom je nabitý mimoriadnymi pamiatkami, ktoré vám dajú vzácnu príležitosť nahliadnuť do Princovho tvorivého procesu v čase práce na filme,“ hovoria.

V suteréne domu je replika spálne, ktorá sa vo filme objavila, a je skutočne zariadená v rovnakom štýle. Od vankúšov v levanduľovej farbe až po originálny osemdesiatkový kazetový magnetofón, na ktorom je možné si púšťať nahrávky z Princovej súkromnej zbierky, vrátane jednej jeho vlastnej demonahrávky

V horných podlažiach je potom napríklad salónik, kde si hostia môžu zahrať na gitaru, bubny alebo piano. Alebo si jednoducho len skúsiť zaspievať niektorú z Princových piesní. Zaujímavosťou sú QR kódy rozmiestnené všade po dome. Zvedavého návštevníka presmerujú na stránku s podrobnejšími informáciami o vystavených predmetoch.

Dizajn interiéru celého domu vychádza z charakteristických prvkov a záľub Princa. Veľká časť je preto v jeho obľúbenej farbe, teda ružovofialovej, vrátane veľkej nástennej plastiky banánov, ktorá odkazuje na pieseň Let’s go crazy.

Na poschodí je možné objaviť veľkú skriňu na oblečenie a kostýmy. Steny tu pokrývajú tapety s výraznými vzormi a na podlahe je krytina s motívom leopardej kože. Tiež kúpeľňa je zariadená ikonicky. Je replikou tej, ktorá sa objavila v klipe k piesni When Doves Cry, vrátane vane s nohami v tvare pazúrov. Tú dodala priamo Lisa Colemanová.

Kto by si pomyslel, že tento výnimočný zážitok je pre bežného smrteľníka nedostupný, veľmi by sa čudoval. Za jednu noc sa platí iba sedem dolárov (6 eur), pričom kapacita je štyri osoby. Stanovená čiastka je teda v podstate symbolická, a to aj preto, že číslo sedem mal hudobník v obľube.

Dom bude prenajímaný 25 dní v priebehu siedmich týždňov od 26. októbra do 14. decembra, možnosť zarezervovať si termín je do nedele 6. októbra. Organizátori pritom spomedzi záujemcov o pobyt nebudú vyberať len náhodne. Definitívne rozhodnutie, či práve ten ktorý človek v dome prespí, bude podmienené jeho odpoveďami na otázku, prečo sa o niečo také usiluje.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie