fbpx

Predpoveď ruského politika: Putinov režim padne bez varovania

Ruský politik Vladimir Kara-Murza tvrdí, že pád Vladimira Putina môže prísť náhle. Zdroj: TASR/AP; reprofoto X/60 Minutes

Zatiaľ čo Ukrajina sa intenzívne snaží poraziť Vladimira Putina vo vojne, bývalý ruský politik a väzeň Vladimir Kara-Murza predložil prekvapujúcu predpoveď o náhlom kolapse Putinovho režimu, píšu topky.sk.

Vladimir Putin sa už dlhé roky snaží umlčať svojich oponentov pomocou nátlaku, mučenia a v niektorých prípadoch aj zabíjaním. No niektorí jeho kritici, ako je Kara-Murza, sa nevzdávajú a neprestávajú otvorene vystupovať proti nemu. Kara-Murza, ktorý bol od apríla 2022 do augusta 2024 väznený na Sibíri za svoje vystúpenia proti vojne na Ukrajine, nedávno predpovedal náhly koniec Putinovej vlády.

Podľa britského denníka The Guardian Kara-Murza uviedol, že režim sa môže zrútiť bez varovania, podobne ako Romanovská ríša na začiatku 20. storočia a sovietsky režim koncom toho istého storočia. V oboch prípadoch došlo k náhlemu kolapsu behom troch dní, a podobný scenár môže postihnúť aj Putina.

Kara-Murza zdôraznil, že kľúčom k demokratickému Rusku a mieru v Európe je porážka Ruska na Ukrajine. Porážky vo vojnách v minulosti často spôsobili zmeny v ruskej politike, a preto verí, že aj táto vojna by mohla byť katalyzátorom konca Putinovej éry. Zároveň kritizoval Západ za to, že roky spolupracoval s Putinom, kupoval od neho plyn a pozýval ho na medzinárodné podujatia.

Kara-Murza prežil dva pokusy o otravu zo strany FSB, rovnakej jednotky, ktorá otrávila aj Alexeja Navaľného. To, že stále žije, považujú mnohí za zázrak, najmä vzhľadom na podmienky, v akých bol väznený.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie