fbpx

Polícia zistila priebeh útoku v Nottinghame, stále však nepozná motív

WA 18 Nottingham - Forenzní experti prteh¾adávajú bielu dodávku v centre anglického mesta Nottingham v utorok 13. júna 2023. Polícia v meste Nottingham na severe Anglicka, kde sa našli tri màtve telá, uviedla, že nožom vyzbrojený útoèník najskôr dobodal dvoch vysokoškolských študentov a následne aj muža v strednom veku, ukradol jeho dodávku a zrazil òou troch chodcov. K incidentu došlo v noci na utorok. Polícia zadržala podozrivého 31-roèného muža. Pod¾a vyšetrovate¾ov, ktorým sa podarilo zisti, ako presne útok prebiehal, páchate¾ konal sám. Motív tohto trestného èinu je však i naïalej neznámy a polícia pri jeho zisovaní spolupracuje s protiteroristickou jednotkou. FOTO TASR/AP Police forensics officers search a white van on the corner of Maples Street and Bentinck Road in Nottingham, as three people have been found dead in the city in what police described as a "horrific and tragic incident". A 31-year-old man has been arrested on suspicion of murder after two people were found dead in the street in Ilkeston Road just after 4am on Tuesday. A third man was found dead in Magdala Road, Nottinghamshire Police said. Another three people are in hospital after someone tried to run them over in a van in Milton Street, in what police believe was a connected incident, Tuesday June 13, 2023. (Zac Goodwin/PA via AP)
Zdroj foto: TASR

Polícia v meste Nottingham na severe Anglicka, kde sa našli tri mŕtve telá, uviedla, že nožom vyzbrojený útočník najskôr dobodal dvoch vysokoškolských študentov a následne aj muža v strednom veku, ukradol jeho dodávku a zrazil ňou troch chodcov. K incidentu došlo v noci na utorok. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Polícia zadržala podozrivého 31-ročného muža. Podľa vyšetrovateľov, ktorým sa podarilo zistiť, ako presne útok prebiehal, páchateľ konal sám. Motív tohto trestného činu je však i naďalej neznámy a polícia pri jeho zisťovaní spolupracuje s protiteroristickou jednotkou.

Medzi obeťami útoku sú aj dvaja 19-roční študenti miestnej univerzity. Slávnostná ceremónia ukončenia štúdia, ktorá sa mala konať v utorok večer, bola preto zrušená.

Šéfka miestnej polície Kate Meynellová priblížila, že dve obete našli policajti na inej ulici, ako tretiu. Dodala, že jeden z troch zrazených chodcov sa nachádza v ťažkom stave v nemocnici, ostatní dvaja utrpeli len ľahšie zranenia.

Rodinám obetí vyjadril sústrasť aj britský premiér Rishi Sunak.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie