fbpx

Alza spustila v Česku predaj liekov. Dočkáme sa takýchto služieb aj na Slovensku?

Alza spustila predaj liekov. Ilustračné foto/Zdroj: trend.sk

Obľúbený internetový obchod Alza rozšíril svoju ponuku o ďalšie produkty. Konkrétne ide o lieky, ktoré je po novom možné objednať si aj prostredníctvom tohto internetového obchodu. Nateraz je to však možné len v Českej republike. Hovorkyňa obchodu nevylúčila, že túto službu v najbližšej dobe sprístupnia i pre slovenských zákazníkov. 

Alza sa na trhu preslávila predovšetkým predajom elektroniky. Postupne si vybudovala svoje miesto a následne rozšírila i ponuku a momentálne ponúka tovar rozličného druhu. Aktuálne sa zamerala na predaj liekov, ktorý je zatiaľ spustený len v Česku. „Alza Lekáreň sme spustili v priebehu septembra. Tento krok je súčasťou našej stratégie rozširovať sortiment a prinášať zákazníkom komplexnú ponuku nie len z oblasti elektroniky, ale aj zdravotnej starostlivosti,“ povedala pre portál tvnoviny.sk hovorkyňa Eliška Čeřovská.

Českí zákazníci si teraz prostredníctvom Alzy môžu zakúpiť rôzne voľnopredajné lieky, doplnky stravy, detské výživy, dermokozmetiku, kontaktné šošovky a mnoho iných zdravotníckych produktov a potrieb. „Rozhodli sme sa pre tento krok, pretože sa snažíme vyjsť v ústrety zákazníkom, ktorí nie len v dobe chorôb nechcú chodiť do kamennej lekárne,“ ozrejmila Čeřovská.

Spoločnosť  momentálne nevylučuje, že v blízkej budúcnosti sprostredkuje predaj liekov aj pre slovenských zákazníkov. Podľa hovorkyne je však lekársky biznis v jednotlivých krajinách regulovaný a expanzia nie je jednoduchá. Na začiatok si chcú overiť, či ich myšlienka a prístup fungujú a napĺňajú potreby trhu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie