fbpx

Študent sa vyhrážal, že vystrieľa svoju triedu. Hrozí mu trojročné väzenie

Mladík sa vyhrážal. Ilustračná foto/Zdroj: policie.cz

Českí kriminalisti zadržali 18-ročného muža, ktorý sa vyhrážal, že vystrieľa jednu z tried na Prahe 8. Mladík verejne vyhlasoval, že si zaobstará zbrojný preukaz, aby mohol vystrieľať triedu a zároveň otvorene schvaľoval tragický útok na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity. Polícia po domovej prehliadke odhalila, že u seba držal airsoftové zbrane a nože. Za toto konanie mu teraz hrozí až trojročné väzenie.

„V minulých dňoch policajti prijali oznámenie o podozrivom správaní osemnásťročného študenta, ktorý navštevuje jednu zo škôl v Prahe 8. Muž mal slovne vyhrážať spolužiakom, že vystrieľa triedu a výslovne oznámil nenávisť voči niektorým z nich,“ uviedol hovorca pražskej polície Jan Daněk na webovej stránke.

Policajti ihneď konali a mladého muža zadržali v mieste bydliska, kde uskutočnili i domovú prehliadku, pri ktorej našli airsoftové a vzduchové zbrane i nože. „Kriminalisti podali podnet na jeho vzatie do väzby, čo súd neakceptoval a stíhanie bude vedené na slobode,“ doplnil hovorca.

Daněk zároveň dodáva, že mladík je teraz stíhaný pre trestné činy nebezpečného vyhrážania a schvaľovania trestného činu. Ak ho odsúdia, tak mu hrozí až tri roky vo väzení.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie