fbpx

Chcete zažiť nezabudnuteľný výlet? Táto krajina ponúka jednu z najkrajších trás vlakom na svete

Ilustračná fotografia/Zdroj: glacierexpress.ch

Cestovanie vlakom nemusí byť len dlhé a nudné. Švajčiarsko totiž ponúka jednu z najkrajších trás vlakom na svete. Glacier Express patrí k najkrajším panoramatickým tratiam, aké na svete existujú. Užijete si tu nespočetné množstvo nádherných výhľadov na švajčiarsku prírodu a z obyčajnej cesty vlakom sa stane váš najikonickejší zážitok v živote. 

Tento špeciálny vlak spája dve strediská, ktoré sú položené vo vysokej nadmorskej výške – Zermatt a St. Moritz. Obyčajnou cestou vlakom zdoláte až 91 tunelov a 291 mostov. Pri výhľade z okna na vás bude čakať unikátny obraz švajčiarskych hôr, lesov a dediniek. Portál Interez dodáva, že vaša pozitívna nálada z cesty bude umocnená gastro zážitkom, ktorý doplní i výber prvotriedneho vína.

Počas cesty zažijete mnoho krásnych výhľadov, avšak medzi najzaujímavejšie body patria 65-metrový viadukt Landwasser a panoramatický priesmyk Oberalp, ktorý sa nachádza vo výške 2 033 metrov nad morom. Zaujímavou bude i Rýnska roklina prezývaná „švajčiarsky Grand Canyon“.


Dojem z vašej cesty bude ešte viac umocnený vďaka elegantnému a štýlovému interiéru vlaku. Portál STC informuje o tom, že vám táto nádherná cesta vlakom zaberie približne osem hodín. Na portáli nájdete dve výletné ponuky, pričom základná ponuka zahŕňa trojdňový plán, v ktorom je zahrnutý príchod a prenocovanie v Zermatte, panoramatická trasa aj prenocovanie v St. Moritzi. Spiatočná cesta je uskutočňovaná verejnou dopravou. Cena za takýto trojdňový výlet začína na sume 570 švajčiarskych frankov, čo je u nás približne 606 eur.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie