fbpx

Poplach na stanici v Kysaku: Vo vlaku našli podozrivý predmet, hrozba sa nepotvrdila (aktualizované)

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Dano Veselský, Unsplash/KE ATLAS

Na železničnej stanici v Kysaku bola v piatok (4.10.) ráno obmedzená vlaková doprava. Dôvodom bolo to, že vo vlaku nahlásili podozrivý predmet na toalete vozňa. Polícia v tomto prípade hrozbu nepotvrdila.

Aktualizácia o 13:20: Hrozba sa nepotvrdila

Pre nález neznámeho predmetu v expresnom vlaku Ex 600 polícia zasahovala od rána v stanici Kysak. Podľa polície nešlo o reálne ohrozenie.

„O 9.45 h boli opatrenia u vlaku Ex 600 v Železničnej stanici Kysak ukončené,“ uviedol pre TASR odbor komunikácie Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). Vlak Ex 600 bol odrieknutý v úseku Kysak – Bratislava hlavná stanica.

Podľa Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) bola následkom mimoriadnej udalosti doprava cez stanicu Kysak dočasne prerušená približne na 30 minút. „Polícia v rámci plnenia svojich úloh vykonávala bezpečnostné opatrenia, nejde o žiadne reálne ohrozenie,“ potvrdila pre TASR košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Našli podozrivý predmet na toalete vozňa

Pôvodný článok: Pre nahlásenie podozrivého predmetu vo vlaku Ex600 je aktuálne obmedzená vlaková doprava v železničnej stanici (ŽST) Kysak. Ako pre TASR uviedli z odboru komunikácie a marketingu Železníc Slovenskej republiky (ŽSR), v piatok o 5.20 h po zastavení spomenutého vlaku v stanici, bolo členom vlakového personálu nahlásené nájdenie podozrivého predmetu na toalete vozňa.

Cestujúci museli vystúpiť z vlaku, doprava je obmedzená

„Následne bol preto zabezpečený výstup cestujúcich zo súpravy. O 5.28 h bol vydaný zákaz jazdy vlakov do a cez ŽST Kysak. O 5.45 h bol predmet skontrolovaný hliadkou Policajného zboru (PZ) SR, bol požadovaný zásah pyrotechnikov a Hasičského a záchranného zboru. O 6.00 h bol daný súhlas PZ SR na jazdu vlakov po vzdialenejších koľajach,“ priblížili z odboru komunikácie a marketingu ŽSR. Úplné obnovenie vlakovej dopravy v ŽST Kysak podľa nich nateraz nevedia presne určiť.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie