fbpx

Po 31 rokoch sa odhalil tajomný poklad: Skončilo sa najdlšie hľadanie vo Francúzsku

Ilustračný obrázok. Zdroj: Pixabay.com

Po viac než 30 rokoch sa v stredu vo Francúzsku uzavrela najdlhšie prebiehajúca hra v podobe honby za zakopaným pokladom, ktorým bola zlatá socha sovy. Predchádzajúci rekord patrí britskému pokladu, ktorý bol stratený 13 rokov a sedem mesiacov – od septembra 1992 do marca 2006, informoval vo štvrtok spravodajský web Euronews, píše TASR.

Honba za Zlatou sovou sa začala v roku 1993 vydaním knihy nazvanej Na stope zlatej sovy, ktorú spustili Régis Hauser (alias Max Valentin) a maliar Michel Becker. Hra zaujala tisíce nadšencov po celom Francúzsku a pátranie po Zlatej sove trvalo presne 31 rokov, päť mesiacov a deväť dní.

 

Kópiu sochy – originál, ktorý je pokrytý diamantmi a má hodnotu približne 150 000 eur – Hauser ukryl „niekde“ vo Francúzsku, na miernom svahu s stromami. O tejto lokalite vedel len on a súdny úradník, ktorý dostal jej umiestnenie v zapečatenej obálke. Zlatá sova, odmena pre neskoršieho víťaza, bola uložená v bankovom trezore. Indície na lokalizáciu pokladu boli skryté v 11 textových a obrazových hádankách, ktoré boli publikované v knihe Na stope zlatej sovy.

 

K dispozícii boli tri vydania tejto knihy – z rokov 1993, 1995 a 1997, pričom autori uviedli, že na vyriešenie hádanky postačuje jedno z vydaní. Po dohode autorov boli tieto indície sprístupnené aj na stiahnutie z internetu.

 

Spoluorganizátor hry Michel Becker vo štvrtok ráno zverejnil na fóre Discord oznámenie, v ktorom potvrdil, že „Zlatá sova bola objavená včera večer súčasne s nahraním riešenia, ktoré bolo odoslané do online overovacieho systému„. Upozornil tak potenciálnych pátračov, že už nie je potrebné ísť kopať na miesto, ktoré považujú za úkryt.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie