fbpx

10 zaujímavostí o Baywatchi: Úloha pre Leonarda DiCapria a škandál Pamelinho manžela

Mitch Buchannon (David Hasselhoff) a jeho tím záchranárov z pláže Santa Monica sú vždy v pohotovosti, pripravení zasiahnuť na mori aj na súši. Zdroj: X/ CineClick Channel

Seriál Baywatch bol obrovským úspechom 90. rokov. Vzniklo z neho niekoľko známych hviezd a dodnes si získava značnú popularitu medzi divákmi.

Tento seriál sa mohol pochváliť vysokou úrovňou – ženy obdivovali vyrysované svaly mužských hercov a muži zasa nemohli odtrhnúť zrak od atraktívnych herečiek, ktoré sa objavovali na pláži. Informuje portál zena.pluska.sk.

Príbeh začal v roku 1989, a keby nebolo Davida Hasselhoffa, ktorý stvárnil ikonického Mitcha Buchannona, pravdepodobne by seriál skončil po prvej sérii.

1. Prvá sezóna s negatívnym hodnotením
Baywatch sa nielenže neskôr stal veľkým hitom, ale na začiatku jeho vysielania sa mu nedarilo získať pozitívne ohlasy. Prvá sezóna mala zlú kritiku a štúdio, ktoré ho produkovalo, tiež čelilo problémom. Našťastie sa situácia neskôr zmenila, a ďalšie epizódy dostali zelenú. Vtedy nastal zlom a seriál sa rýchlo premenil na veľký úspech.

2. Úvodná znelka inšpirovaná olympiádou
Keď sa spomenie názov tohto seriálu, mnohým sa okamžite vybaví ikonická úvodná znelka s nezabudnuteľnou melódiou. Táto pieseň vznikla za zaujímavých okolností.

Pri jej tvorbe spolupracovali s tímom, ktorý predtým zabezpečoval prenosy z olympijských hier, a v záverečnej fáze použili jednu z noviniek – spomalené zábery, ktoré nielenže použili v rámci prenosov, ale aj pri behu známych záchranárov.

Mimochodom, vedeli ste, že nezabudnuteľnú hudobnú tému seriálu Pobrežná hliadka naspieval hudobník Jimi Jamison? Pôvodná pieseň sa volá „I’m Always Here“, a práve vďaka nej si tento seriál nikdy nemôžete pomýliť.

3. Eriku Eleniak takmer vyhodili
Jednou z najobľúbenejších plavčíčok bola Erika Eleniak, ktorá sa rýchlo stala idolom mnohých mužov svojím nežným vzhľadom. Avšak, jej pôsobenie v seriáli netrvalo dlho.

Čoskoro sa objavili správy o jej minulosti, v ktorej pózovala nahá pre pánsky časopis, čo sa tvorcom Baywatchu nepáčilo. Z tohto dôvodu ju plánovali nahradiť inými hviezdami, ako sú Teri Hatcher alebo Sandra Bullock.

4. David Hasselhoff odmietol DiCapria
Kariéra tohto známeho herca mohla mať úplne iný smer. Leonardo DiCaprio bol pôvodne považovaný za jednu z dôležitých postáv v seriáli Baywatch, kde plánovali, aby stvárnil syna hlavného záchranára Mitcha Buchannana. DiCaprio dokonca absolvoval kamerové skúšky na postavu Hobieho, ale David Hasselhoff mal iný názor. Považoval Leo za príliš starého na rolu jeho seriálového syna, a tak mu táto príležitosť unikla.

5. Medzi hercami Baywatchu bol aj profesionálny záchranár
Mike Newman, ktorý v skutočnosti pracoval ako plavčík, bol pre seriál Baywatch neoceniteľným zdrojom informácií. Vďaka jeho skúsenostiam získali jednotlivé príbehy väčšiu autenticitu.

Newman hercom poskytoval množstvo praktických detailov zo svojej práce, naučil ich, ako správne zachraňovať topiacich sa, a podelil sa o zážitky zo svojej predchádzajúcej kariéry. V mnohých scénach pôsobil ako konzultant, a režisér vyhlásil, že Baywatch by nikdy nebol tak uveriteľný bez jeho prítomnosti.

6. Módne ikony
Červené plavky sa stali neodmysliteľnou súčasťou seriálu Baywatch a herci ich rýchlo premenili na ikonický módny kúsok. Počas vysielania seriálu výrazne vzrástol predaj plážového oblečenia v tomto odtieni. Následne začali tvorcovia Baywatchu predávať aj vlastné série módnych kúskov, ktoré boli identické s tými, ktoré nosili hlavní hrdinovia.

7. Pamela Anderson predčila svojich kolegov
Hoci herci v Baywatch mali pravidelne plávať v oceáne, mnohí z nich z toho nemali radosť a často si na to brali dablérov. Obávali sa divokých vĺn a opakovaného natáčania scén.

Na rozdiel od nich Pamela Anderson vyjadrila, že si plávanie v oceáne vždy užívala. Pripomínalo jej to detstvo, keď sa s rodinou a neskôr s priateľmi chodila kúpať.

Natáčanie Baywatchu bolo pre ňu splnením sna, pretože mohla byť na pláži, vychutnávať si slnko a často plávať. S potešením hovorila, že si ani nemohla predstaviť, že za to dostáva zaplatené.

8. Prísna klauzula o hmotnosti
Po ukončení natáčania seriálu herci odhalili, že v ich zmluvách boli veľmi prísne podmienky. Jedna z týchto klauzúl určovala, že nesmú pribrať viac ako tri kilogramy od váhy, ktorú mali v čase podpisu zmluvy. Tvorcovia chceli, aby hlavné hviezdy vyzerali v plavkách vždy dokonale, čo spôsobovalo hercom veľký tlak, s ktorým sa často museli vyrovnávať.

9. Rekordná sledovanosť, o ktorej sa dnes môže len snívať
Obrovský úspech seriálu sa odráža v jeho rekordných číslach sledovanosti, ktoré dosahoval počas vysielania.

Po jeho uvedení v iných krajinách sa Baywatchu podarilo dosiahnuť v jednom týždni celkovú sledovanosť až miliardy divákov. Odvtedy sa žiadnemu konkurentovi nepodarilo takýto úspech zopakovať.

10. Škandály spojené s milostnými scénami Pamely
Pamela Anderson bola vtedy vydatá za Tommyho Leeho, s ktorým sa spájalo množstvo škandálov. Jeden z nich sa týkal aj jej natáčania v Baywatch, keď jej manželovi prekážali milostné scény s Davidom Chokachim. Tommy sa často objavoval na pľaci, kričal a ničil veci, čo spôsobovalo, že ho musela zo scény vyviesť ochranka.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie