fbpx

FOTO: Akcia s názvom „Baranec“ zožala úspech. Na Liptove odhalili nelegálnu výrobňu cigariet, zadržali 4 osoby

Ilustračná fotografia. Zdroj: FACEBOOK/Finančná správa

Na Liptove odhalili nelegálnu výrobňu cigariet. Počas akcie v obciach Beňadiková a Konská, okres Liptovský Mikuláš, zadržali štyroch ľudí. Traja už čelia obvineniu. Predbežne spôsobená škoda predstavuje sumu takmer dva milióny eur. Informuje o tom finančná správa na sociálnej sieti

Na Liptove vykonali úspešnú akciu s názvom Baranec ešte koncom septembra. Týkala sa začatého trestného stíhania, ktoré vedie vyšetrovateľ FS pre prečin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru a prečinu nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov.

Zaistili veľké množstvo tabaku

„Vyšetrovatelia urobili prehliadky nebytových priestorov v objekte bývalého salaša nad Konskou a v objekte areálu poľnohospodárskeho družstva v Beňadikovej. Prehľadali tiež osobné auto s prívesným vozíkom,“ povedal pre TASR hovorca FS Daniel Súkup.

Pri prehliadkach zaistili zariadenia na úpravu tabaku a manipuláciu s ním. Tiež 95 kartónových škatúľ s nespracovaným rezaným tabakom s hmotnosťou 14.384 kilogramov. Zadržali aj osobné auto s prívesným vozíkom, vysielačky, mobilné telefóny, listinné a iné dôkazy preukazujúce trestnú činnosť páchateľov.

Na obrázku môže byť text
Snímka z miesta činu. Zdroj: FACEBOOK/Finančná správa
Na obrázku môže byť mlynček
Snímka z miesta činu. Zdroj: FACEBOOK/Finančná správa

Zadržali 4 osoby

„Vyšetrovatelia finančnej správy zadržali tri osoby poľskej národnosti vo veku 42, 37 a 20 rokov pri nelegálnom spracovávaní tabaku v objekte bývalého salaša. V areáli družstva zadržali aj štvrtú osobu slovenskej národnosti vo veku 61 rokov,“ priblížil hovorca FS.

Súkup dodal, že vyšetrovateľ už vzniesol obvinenie trom osobám poľskej národnosti. Spracoval tiež podnety na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby.

„Dôvodom je, že bez povolenia správcu dane v snahe získať pre seba alebo pre inú osobu majetkový prospech, neoprávnene prechovávali tabak a tabakové výrobky. Tie nemali platnú slovenskú kontrolnú známku,“ dodal. Poznamenal, že tabakové výrobky a tabak na Slovensko doviezli z Talianska.

Predbežne spôsobená škoda, vyčíslená prostredníctvom úniku na spotrebnej dani z tabakových výrobkov, predstavuje sumu vo výške takmer 2 milióny eur (1 999 431,60 eur). Obvineným osobám hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie